Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sponsorloterij maakt historische aankoop 'Uiver' mogelijk

Datum nieuwsfeit: 08-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

Sponsorloterij maakt historische aankoop .Uiver. mogelijk

Sponsorloterij doneert 250.000 gulden aan Aviodome

Sponsorloterij maakt historische aankoop .Uiver. mogelijk

Gisteren is tijdens de persconferentie in het Aviodome (het luchtvaartmuseum op Schiphol) bekend gemaakt dat de Sponsorloterij de laatste 250.000 gulden heeft gedoneerd, die nodig was om het historische vliegtuig de 'Uiver' te behouden voor Nederland. De Uiver was in handen van de Amerikaanse miljonair Golgate Darden, die het Aviodome tot gistermiddag 16.00 uur de tijd had gegeven de benodigde 1,5 miljoen gulden bijelkaar te krijgen.

Pas op woensdagavond werd door Stichting DOEN van de Sponsorloterij het besluit genomen om gelden vrij te maken voor de Uiver. Het belang van het behoud van de Uiver als cultureel-erfgoed voor de Nederlandse samenleving was bij dit besluit een doorslaggevend argument. Daarnaast speelden de grote nostalgische waarde van de Uiver en het draagvlak dat de Uiver bij het Nederlandse publiek geniet, mee bij het besluit van Stichting DOEN van de Sponsorloterij om op het beslissende moment bij te dragen aan de aankoop van de Uiver.

De Sponsorloterij
Zestig procent van de bruto-opbrengst van de Sponsorloterij wordt besteed aan goede doelen op de terreinen Sport, Cultuur en Welzijn. Organisaties die gelden ontvangen uit de opbrengsten van de Sponsorloterij zijn onder meer de vier Rijksmuseum, Humanitas en de Johan Cruijff Welfare Foundation.

Amsterdam, 8 oktober 1999


-------

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie