Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Groningen

Datum nieuwsfeit: 09-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 10/09/99

Persberichten regio Groningen/
Zaterdag 9 oktober 1999

Dagelijkse persberichten districten Noord, Midden, Oost en West

Delfzijl: Winkeldief aangehouden
De politie heeft vrijdagmiddag een 35-jarige man uit Delfzijl aangehouden toen hij babyvoeding in een supermarkt aan de Vennen had gestolen. De man is na verhoor heengezonden.

Ten Boer: Bromfietser snapt het nog steeds niet De politie heeft vrijdagmiddag een 17-jarige jongen uit Ten Boer bekeurd voor het niet dragen van een helm. Op de Stadsweg werd hij gecontroleerd. Naar zijn zeggen was hij al acht keer eerder bekeurd voor hetzelfde feit en droeg hij nog steeds geen helm.

Delfzijl: Bromfietser onder invloed
De politie heeft vannacht een 22-jarige bromfietser uit Appingedam in de Nieuwstad aangehouden voor het rijden onder invloed (0,8 promille). Hij is met een boete van 190 gulden en een dagvaarding heengezonden.

Bedum: Ongeval
Een 57-jarige vrouw uit Wetsinge is vrijdagmorgen aan haar hoofd gewond geraakt toen ze met haar auto botste tegen de auto van een 37-jarige vrouw uit Assen. Op de kruising Beatrixlaan en de Parallelweg verleende de vrouw uit Westinge geen voorrang. Beide auto raakten zwaar beschadigd. Een dokter wenste het slachtoffer niet.

Ten Boer: Asielzoeker door het lint
De politie heeft vrijdagmiddag een 32-jarige bewoners van het Asielzoekerscentrum in Ten Boer aangehouden voor vernielingen aan het meubilair van het centrum. De man ging op een gegeven moment volledig door het lint en bezocht diverse kamers om daar spullen te vernielen, zoals een computer, kasten en ruiten. De politie kon de man in zijn woonunit aanhouden. Aan het bureau bleek dat de man nog een boete van 318 gulden had openstaan of 22 dagen gijzeling. Aangezien de man niet wilde betalen is hij overgedragen aan de parketpolitie.

Winsum: Uit de bocht
In de bochten van Maarhuizen is vrijdagmiddag een auto tegen een boom gebotst door te hoge snelheid. De 22-jarige bestuurder uit Appingedam reed vanuit de richting van Lauwersoog en raakte in de eerste bocht naast de weg. Een tiental meters verderop knalde hij tegen een boom. De man kwam met de schrik vrij.

Winsum: Auto op spoorbiel
Een 19-jarige man uit Eenrum werd vannacht met zijn auto op de Garnwerderweg door een spoorbiel gelanceerd. De man reed met hoge snelheid en kwam in een scherpe bocht naast de weg. Daar stond een spoorbiel die als veeafrasteringspaal diende. De man reed op de paal en werd verderop gelanceerd. De auto bleek twee gladde banden te hebben. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Zuidwolde/Ten Post: Snelheidscontrole
Op de Groningerweg in Zuidwolde waar een snelheidslimiet van 80 km/u. geldt zijn vrijdag 19 van de 318 gecontroleerde bestuurders bekeurd. De hoogste snelheid was 103 km/u. Op de N360 bij Ten Post werden 486 bestuurders gecontroleerd. 13 bestuurders reden harder dan 80 km/u. met als uitschieter 100 km/u.

Zuidwolde: Fietsers zwaar gewond
Twee mannen van 19 en 29 jaar zijn vrijdagavond op de Westerseweg gewond geraakt bij een ongeval. De twee fietsten elkaar tegemoet. De 19-jarige man uit Groningen had geen verlichting, waardoor de man uit Zuidwolde hem waarschijnlijk niet heeft gezien. Een frontale botsing was het gevolg. De 27-jarige man was er slecht aan toe en werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De 19-jarige man ging hem achterna met armletsel.

Delfzijl: Mannen aangehouden
De politie heeft vannacht op de Klaverweide twee mannen van 18 en 22 jaar uit Appingedam in Delfzijl aangehouden voor verboden wapenbezit. Toen de agenten de mannen aanspraken zag een agent het handvat van een mes in de hand van de 22-jarige man. Hij werd aangehouden. Toen bleek dat de ander ook een mes bij zich had werd ook hij aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Nieuwwolda: Snelheidsmaniak
De politie heeft vrijdagmorgen op een stuk van de N362 waar 50 km/u. mag worden gereden een 36-jarige man uit Harkema van de weg gehaald, omdat hij werd geklokt met 130 km/u. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Stadskanaal: Winkeldief aangehouden
De politie heeft vrijdagmorgen een 44-jarige man uit Gasselte aangehouden toen hij in een supermarkt aan de Van Boekerenweg Bounty?s had gestolen. De man ontkende en werd na zijn voorgeleiding heengezonden.

Winschoten: Winkeldieven aangehouden
De politie heeft vrijdagmorgen een 52-jarige man uit Winschoten aangehouden toen hij in een winkel aan de Vissersdijk blikjes bier en kipfile had gestolen. De man kreeg een boete van 300 gulden. Een 49-jarige man uit Leeuwarden kreeg een boete die hoger lag. Hij moet 500 gulden betalen omdat hij vrijdagmiddag werd aangehouden toen hij in een schoenenwinkel aan de Langestraat drie paar schoenen had gestolen.

Kropswolde: Misbruik handelaarskenteken
De politie heeft vrijdagmorgen tegen een 51-jarige man uit Meppel proces-verbaal opgemaakt voor misbruik van handelaarskenteken. De man reed over de Woldweg, waar hij werd staande gehouden voor controle. Het kentekenbewijs is in beslag genomen en de man mocht de auto van het bureau halen met een autoambulance nadat hij voor in totaal 780 gulden aan bekeuringen in ontvangst had genomen.

Hoogezand: Auto niet in orde
De politie heeft vannacht op de Stationsweg een 55-jarige man uit Hoogezand voor in totaal 420 gulden bekeurd, omdat hij in een auto reed, die een jaar geleden al gekeurd had moeten zijn. De auto had twee gladde banden en de verlichting was kapot.

Veendam: Bromfietser zonder helm
De politie heeft vannacht een 19-jarige man uit Veendam voor de vijfde maal bekeurd voor het niet dragen van een helm. De man werd op de Finse Golf staande gehouden, nadat hij eerst vanaf de Westereems voor de politie was gevlucht. De bromfiets is inbeslaggenomen.

Veendam: Bromfietsers onderuit
Een 55-jarige man uit Veendam is vrijdagmiddag met zijn scooter tegen twee auto?s gebotst toen hij op de Nijverheidslaan niet op tijd zag dat auto?s op de rijbaan stilstonden. De man liep geen letsel op. Op de Goudlaan raakte vrijdagmiddag een 16-jarige jongen gewond toen hij geen voorrang kreeg van een 27-jarige automobilist uit Kiel Windeweer. De jongen botste tegen de auto en werd voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Stadskanaal.

Leek: Bromfiets met gebreken
Een 19-jarige bromfietser ontving vrijdagmiddag in totaal voor 290 gulden aan bekeuringen toen hij gecontroleerd werd op de Lindensteinlaan. De bromfiets vertoonde een tiental gebreken, waaronder een ondeugdelijke reminrichting en een los voorwiel. Ook had de man geen bromfietscertificaat.

Snelheidscontroles in district West
De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen snelheidscontroles uitgevoerd. Op de Eenrumerweg in Baflo reden twee van de 54 bestuurders 59 km/u. terwijl 50 is toegestaan. Op de N361/Marneweg in Lauwersoog reden 11 van 45 gecontroleerde bestuurders te snel. De hoogste snelheid was 79 km/u. terwijl 60 is toegestaan. Op de Schouwerzijlsterweg in Winsum reden 5 van de 18 gecontroleerde bestuurders te snel. Hoogste snelheid bedroeg 61 km/u. in de bebouwde kom. Op de Tinallingerweg in Baflo waar 50 km/u. mag worden gereden waren 2 van de 25 gecontroleerde bestuurders in overtreding. De hoogste snelheid was 78 km/u. Binnen de bebouwde kom van Tolbert werden 47 bestuurders gecontroleerd. Een bestuurder ging in de fout met een snelheid van 63 km/u. Op de Auwemalaan in Leek reden vier van de 44 bestuurders te snel. De hoogste snelheid was 75 km/u. terwijl 50 is toegestaan. Alle overtreders ontvangen binnenkort persoonlijk bericht van hun overtredingen.

Ulrum/Aduard: Bromfietsers in de fout
De politie heeft vrijdagmiddag een 16-jarige jongen uit Ulrum in zijn woonplaats op de Noorderstraat bekeurd. De bromfiets was niet verzekerd en tevens flink opgevoerd. Het voertuig staat bij het bureau voor een technisch onderzoek.
Een 18-jarige man uit Groningen werd vrijdagavond op de Oostumerweg in Aduard eveneens bekeurd voor een onverzekerde bromfiets. Daarnaast kreeg hij een boete voor het niet dragen van een helm, het niet voeren van licht en het niet hebben van een bromfietscertificaat. De bromfiets staat eveneens aan het bureau voor nader onderzoek.

Grootegast: Vrouw gewond na val
Een 29-jarige vrouw is vrijdagmorgen gewond geraakt toen zij in de portiek van haar bovenwoning van de trap viel. Op straat zakte de vrouw in elkaar. Ze is met een hevig bloedende hoofdwond overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Leek: Ongeval
De auto van een 40-jarige vrouw uit Leek moest vrijdagmorgen worden afgesleept nadat zij vanaf de Windsingel de Auwemalaan wilde opdraaien. Ze verleende daarbij geen voorrang aan een 49-jarige automobiliste uit Oldehove met als gevolg een botsing. Er deed zich geen persoonlijk letsel voor.

Tolbert: Auto over de kop
Een 27-jarige vrouw uit Niekerk belandde vrijdagmorgen op de Mensumaweg in de sloot toen ze na een heftige stuurreactie de controle kwijt raakte. De auto ging in de sloot vervolgens over de kop. De bestuurster kwam met de schrik vrij. De auto was volledig vernield.

Voor nadere informatie via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...