Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delft inventariseert aandachtspunten van jongeren

Datum nieuwsfeit: 09-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

15 October 1999
Persbericht - Delft inventariseert aan aandachtspunten van jongeren

De gemeente Delft heeft een inventariserend onderzoek uitgevoerd onder jongeren en een groot aantal organisaties in de stad. Het onderzoek is uitgevoerd om aandachtspunten te verzamelen voor een integraal Delfts jongerenbeleid voor de komende jaren.
De aandachts-punten zijn geformuleerd rondom vijf thema´s: vrije tijd en veiligheid, werk en inkomen, wonen en woonomgeving, onderwijs, en gezondheid(szorg).

Op een grote jongerenmanifestatie op zaterdag 9 oktober in de Vrije Akademie (Westvest 9, Delft) worden rond deze 5 thema's workshops georganiseerd. Hierin kunnen jongeren reageren op deze aandachtspunten.

De bedoeling is dat de workshops leiden tot aanbevelingen voor het jongerenbeleid van de gemeente.

De resultaten van de jongerenmanifestatie vormen, samen met de uitkomsten van het inventariserend onderzoek, de basis voor een concept-actieplan integraal jongerenbeleid. De gemeente presenteert de actiepunten in concept na de jongerenmanifestatie. In de komende maanden zal dit concept actieplan besproken worden met jongeren, organisaties, politiek en ambtenaren om te komen tot een definitief actieplan. Het definitieve actie-plan Integraal Jongerenbeleid volgt dan in januari 2000

Uit het inventariserend onderzoek komt naar voren dat jongeren, op het gebied van vrije tijd en veiligheid, vinden dat er onvoldoende ontmoetings- en uitgaansmogelijkheden zijn. Een gevolg hiervan is samenscholing van jongeren op plaatsen die hier niet voor ingericht zijn. Verder vinden Delftse jongeren dat er in de stad te weinig zelfstandige en betaalbare woonruimte voor hen is. Gevolg hiervan is dat ze langer thuis moeten wonen.

Onder het thema werk en inkomen komt naar voren dat jongeren vinden dat zij te weinig bekend zijn met sociale voorzieningen. Gevolg hiervan is onvoldoende participatie en integratie in de samenleving. Verder geldt voor het thema onderwijs dat schoolverlaten en spijbelen om extra aandacht vragen, anders kan er een slechte startpositie in de samenleving uit voortkomen. Bij gezondheid(szorg) is een aandachtspunt dat veel instellingen geen allochtonen in dienst hebben. Hierdoor zijn deze voorzieningen moeilijk toegankelijk voor allochtone jongeren.

De jongerenmanifestatie van 9 oktober in de Vrije Akademie begint om 13.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie