Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdamse Erasmusspeld voor Ans Parel

Datum nieuwsfeit: 09-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor Ans Parel

De wethouders Els Kuijper en Herman Meijer hebben op zaterdag 9 oktober een Erasmusspeld uitgereikt aan mevrouw Ans Parel. Zij ontving de gemeentelijke onderscheiding vanwege haar grote verdiensten in de horeca en de sociale vernieuwing.

In 1978 begon Ans Parel een eetcafé op de hoek van de Boezemstraat en de Pootstraat in Crooswijk. Het café groeide uit tot een druk bezocht buurtcafé. Omdat het pand moest wijken voor nieuwbouw verhuisde ze naar een gebouw op het voormalige slachthuisterrein in de wijk. Ze noemde haar nieuwe onderkomen 'Het Tappunt'. Iedere week nodigde ze bekende Rotterdammers uit hun kookkunsten te vertonen. In ruil daarvoor kregen ze een zilveren pollepelspeld. Daarnaast organiseerde ze zangavonden en zondagmiddagconcerten.

Ans Parel is ook actief op het gebied van de sociale vernieuwing. Ten tijde van de stakingen bij de vuilnisophaaldienst loste zij het vuilnisprobleem samen met de buurt op. Ook nodigde ze eenzame bewoners uit om mee te eten in het Tappunt en was ze één van de drijvende krachten achter de Snerttram.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie