Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kinderboekenweekfeest in Centrale Bibliotheek Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 10-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Kinderboekenweekfeest in de Centrale Bibliotheek Rotterdam

Op zondag 10 oktober 1999 van 11.00 tot 17.00 uur vindt in de Centrale Bibliotheek Rotterdam weer het Kinderboekenweekfeest plaats. In 1998 is het feest door ruim drieduizend kinderen bezocht. De kinderboekenweek heeft dit jaar als thema 'Van @penstaartje tot apenkooi', verhalen over school.

In de hal van de Bibliotheek aan de Hoogstraat, in het Bibliotheektheater, op de jeugdafdeling, in de Centrale Discotheek en op de 1e en 2e verdieping is die zondag van alles te doen voor kinderen. In de hal is er om te beginnen een schrijversmarkt met Annemarie van Haeringen (zij heeft een gouden penseel gewonnen én de illustratie voor de Rotterdamse boekenweekposter gemaakt), Rindert Kromhout, Lieneke Dijkzeul, Hans Hagen, Karel Eijkman, Dolf Verroen en Sjoerd Kuijper. Deze schrijvers zullen signeren en verschillende optredens verzorgen. In de hal is ook een circusspeelplaats van Circus Rotjeknor, waar kinderen hun talenten kunnen uitproberen. Verder is er een Kinderperscentrum waar kinderen van alles wat er die dag gebeurt verslag kunnen leggen. In het Bibliotheektheater zijn weer voorstellingen van Poppentheater Jacobus Wieman te zien en op de jeugdafdeling treedt mimetheater Papageno op. Kinderen kunnen deelnemen aan workshops toneel en muziek die door docenten van Jeugdtheater Hofplein worden gegeven. Ook kan een bezoek worden gebracht aan het Nationaal Schoolmuseum om een les in de klas van Ot en Sien te volgen.

Verder wordt er een fotostudio ingericht waar kinderen op de foto kunnen als Pippi Langkous, Asterix en Obelix of als Vampier. In de Centrale Discotheek kunnen weer cd-hoesjes gemaakt worden. Andere activiteiten zijn: schoolbord tekenen, knutselen, boekbinden, schminken, boeken ruilen en natuurlijk ..... veel lezen! De middag zal door kindermuziekband 'Niet allemaal tegelijk' worden afgesloten. De toegang is gratis! De voorstellingen in het Bibliotheektheater kosten f 2,00.

Kortom, het beloofd weer een spetterend feest te worden.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie