Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezingen: Tussen globalitijd en localtijd

Datum nieuwsfeit: 10-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

zondag 10 oktober
/ 15:00 - 17:00 uur / Nederlands Architectuur instituut]

TIJDNOOD

TUSSEN GLOBALITIJD EN LOCALITIJD

Ooit werd informatie met een snelheid vervoerd die eenvoudig te begrijpen was. Inmiddels worden informatiedragers, transportsystemen en communicatiekanalen onderworpen aan een tweesporige operatie: toenemende visualisering en exponentiële versnelling. Deze versnelling  heeft niet alleen het tijdbewustzijn van hedendaagse individuen kwalititatief veranderd, het heeft ‘tijd’ in een paradoxale ervaring doen omslaan. Want hoewel we alles in kortere tijd kunnen doen komen we steeds meer tijd tekort. Onthaasting volstaat niet om deze temporele hyperventilatie te pareren. Misschien biedt het inzicht uitkomst dat we noodgedwongen tegelijkertijd in verschillende tijden dienen te leven: een tijd van de media en een tijd van het lichaam, een globalitijd en een localitijd.

Lezing door dr. Henk Oosterling  (Centrum voor Filosofie & Kunst, Faculteit der Wijsbegeerte Erasmus Universiteit). Aansluitend: borrel.
I.s.m. Sven Gutker de Geus, In- en Externe Betrekkingen EUR

Om 14.00 organiseert het NAi - eveneens in het kader van de Wetenschap en Techniek Week - een lezing over de HSL-Zuid: 'Vliegensvlug van leek naar kenner'. Beide lezingen rond het thema 'Tijd' zijn gratis toegankelijk.
TIJDNOOD vindt plaats in het Nederlands Architectuur instituut, Museumpark 25, Rotterdam.

Studium Generale, Erasmus Universiteit Rotterdam, Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam,
telefoon: 010 408 1144, stg@oos.eur.nl, www.eur.nl/studium

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie