Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eigenzinnigheid Zalm dupeert grenspomphouders

Datum nieuwsfeit: 10-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

Eigenzinnigheid Zalm dupeert grenspomphouders

Den Haag, 10 oktober 1999
Persbericht

Eigenzinnigheid Zalm dupeert grenspomphouders

Minister van Financiën Zalm heeft bewust grote risico's gelopen door vooruit te lopen op toestemming van de Europese Commissie, aangaande de compensatie voor grenspomphouders. Dat blijkt uit antwoorden van Commissaris Monti van de EC in antwoord op vragen van CDA Europarlementariër Hanja May-Weggen.
Monti stelt onder andere "dat lidstaten geen steunmaatregelen tot uitvoering mogen brengen, voordat de Commissie haar toestemming heeft gegeven. Bijgevolg mocht de Nederlandse regering deze steun niet toekennen voordat de Commissie haar standpunt had bekendgemaakt." CDA Kamerlid Theo Stroeken vindt het antwoord van Monti "ontstellend". "Uit alles blijkt dat Zalm dus heeft geweten dat de compensatie Europees onwettig was zolang er geen toestemming lag van de kant van de Commissie. Niettemin heeft hij het doorgedrukt en zitten de grenspomphouders daardoor nu met de gebakken peren. Zij moeten de compensatie van 126 miljoen terugbetalen, zijn terug bij af en dreigen alsnog in groten getale failliet te gaan. Zalm heeft met zijn eigenzinnigheid een grote financiële ravage aangericht onder de grenspomphouders", aldus Stroeken die de minister schriftelijk om verdere uitleg zal vragen.

Woordvoerder: Theo Stroeken, tel: 070-3182553.

Voor verdere informatie: CDA Voorlichting, Hans v.d. Vlies, tel: 06-22934604.

10 nov 99 16:14

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie