Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Stadskanaal genomineerd voor Energy Award 1999

Datum nieuwsfeit: 11-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Stadskanaal

Gemeente Stadskanaal genomineerd voor Energy Award 1999

Het project "Maarsveld: veilig en duurzaam" is genomineerd voor een Energie Award 1999 in de catogorie Wonen. Samen met 3 andere projecten dingt onze gemeente mee naar de prijs in deze catagorie. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van prof. dr. J.C. Terlouw zal uit de genomineerde projecten de winnaars selecteren.

Jaarlijks reikt de Novem (Nederlandse onderneming voor energie en milieu) in zes catagorieën prijzen uit voor gemeentelijke projecten waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. De catagorieën zijn: bedrijven, bouwen, duurzame energie, eigen gebouwen verkeer en wonen. Dit jaar zijn er bij elkaar ruim 150 projecten vanuit de gemeenten ingediend.

Stadskanaal heeft het project "Maarsveld: veilig en duurzaam" ingediend dat op 6 oktober van start gaat met een informatiemarkt in 'De Hoeksteen' in deze wijk.

Maarsveld krijgt in het kader van de herstructurering veel aandacht van de Stichting Woningbouw Stadskanaal (SWS) en de gemeente. Het komende halfjaar doen beiden daar nog een schepje bovenop. Via dit project stelt de gemeente anderhalve ton subsidie ter beschikking. Dit geld is voor bevordering van veilig wonen en duurzaam bouwen. De speerpunten zijn energiebesparing en het Politiekeurmerk Veilige Woning. Ook wil de gemeente de aanschaf van zonneboilers, eventueel gecombineerd met een HR-ketel, sterk stimuleren.

Met dit project heeft de gemeente, aldus de Novem, duidelijk laten zien dat energie en milieu in onze gemeente een prominente plaats innemen. Uit de 35 inzendingen voor de catagorie Wonen, zijn er vier projecten genomineerd. De bekendmaking en prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 18 november in de Grote Kerk te Naarden.

© Gemeente Stadskanaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie