Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven/Helmond

Datum nieuwsfeit: 11-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 10/11/99

Persbericht 11 oktober 1999/

Berichten uit Eindhoven/Helmond

Eindhoven: Dieven betrapt
Zondagmiddag om 16.15 uur zijn op de Hendrik Staetslaan een 31-jarige Eindhovenaar en een even oude vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Een politieman in vrije tijd zag de twee over de Van Bodeghemstraat lopen. Zij hadden een fiets bij zich en op de bagagedrager vervoerden zij een computer. Omdat de politieman hen al eerder als 'klant' had gehad, waarschuwde hij zijn collega's. Die konden de twee verdachten aanhouden. Op de computer, het beeldscherm en het toetsenbord stond het logo van een nabijgelegen ziekenhuis. Daar hadden ze nog niets van de diefstal gemerkt. De twee verdachten, die ook nog een telefoontoestel hadden gestolen, zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Woninginbreker op heterdaad
In de achtertuin van een woning aan de Stokroosstraat is zondagavond om 23.05 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had ingebroken in de woning. Buurtbewoners wisten dat de bewoonster niet thuis was en hadden de man, die een relatie heeft gehad met de bewoonster, naar binnen zien gaan. Bij zijn aanhouding bleek de man een portefeuille bij zich te hebben die eerder in een Eindhovens ziekenhuis was gestolen. De man is ingesloten.

Eindhoven: Automobilist met drank aangehouden
Maandag om 1.55 uur is op de Korianderstraat een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Eerder die nacht was de man er met zijn auto vandoor gegaan toen politiemensen hem wilden controleren. De man had gedronken. De uitslag van de ademanalyse was ruim 2,3 promille. Hij had ook nog een ontzegging van de rijbevoegdheid. Omdat de man ook nog gehoord moest worden voor een aanrijding met doorrijden in Stratum en het in brand steken van een auto in Helmond is hij ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed

- Op de Aalsterweg is maandag om 1.25 uur een 27-jarige Veldhovense automobilist betrapt bij het rijden onder invloed. Hij blies bijna 0,65 promille. De Veldhovenaar kreeg een boete van f 390,= en een rijverbod van 1 uur.

- Een 53-jarige Eindhovenaar kreeg zondagavond om 20.20 uur op de Insulindelaan een boete van f 390,=. Hij reed ook onder invloed van alcohol. Zijn promillage bleek na het blazen ruim 0,7 te zijn.

Eindhoven: Motor gestolen
Vanuit een schuur aan de Voorterweg is in de nacht van zaterdag op zondag een legergroene Triumph motorfiets gestolen. De motor, met het kenteken PH-99-00, heeft een waarde van f 10.000,=

Helmond: Jongen na vernieling aangehouden
Zondagmiddag om 17.45 uur is op de Jan van Scorelstraat een 17-jarige Helmonder aangehouden. De jongen, die deel uitmaakt van een groep die veel overlast veroorzaakt in de buurt, had met een bromfiets de auto van een bewoner van de Quinten Matsijslaan beschadigd. Hij had de bromfiets tegen de auto gegooid. Bij de aanhouding verzette de jongen zich hevig. Ook zijn maten bemoeiden zich met de aanhouding. Een politiehond kon de omstanders op veilige afstand houden. De jongen is na verhoor naar huis gestuurd.

Helmond: Viertal probeert auto te stelen
De eigenaar van een personenauto die geparkeerd stond op de Astronautenlaan ontdekte zondagavond tegen 22.00 uur dat vier mannen probeerden zijn auto te stelen. De man waarschuwde de politie die de verdachten op de Nachtegaallaan in een auto tegenkwam. De vier verdachten, twee uit Bunde van 35 en 37 jaar oud, een uit Meerssen van 29 jaar en een uit Nuth van 31 jaar, werden aangehouden. De benadeelde partij kwam ook nog even op de plaats van aanhouding en wilde de aangehouden verdachten te lijf gaan. Dit kon voorkomen worden. Op het bureau bleek er van een strafbare poging tot diefstal geen sprake te zijn. De vier verdachten zijn na voorgeleiding naar huis gestuurd.

Helmond: Voordeur in brand
Maandagmorgen tegen 0.30 uur ontdekte een voorbijganger dat de voordeur van een woning aan de Burgemeester van Houtstraat in brand stond. Hij waarschuwde de 67-jarige bewoonster en de brandweer. Er was een brandbare vloeistof in de brievenbus gedaan en deze was in brand gestoken. Behalve de deur was een gordijn verbrand en in de hal en het trappengat van de woning van brand- en rookschade. De brandweer verwijderde de rook uit de woning.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie