Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CBS: Kleine taxibedrijven in grote steden

Datum nieuwsfeit: 11-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS

Kleine taxibedrijven in grote steden

Op 1 januari van dit jaar waren er in Nederland ruim 3 000 taxibedrijven. Deze hadden samen vergunning voor bijna 23 000 taxi's. Meer dan een kwart daarvan rijdt rond in steden met meer dan 100 000 inwoners.

Kleine taxibedrijven - met vergunning voor slechts één wagen - komen vooral voor in de grootste steden. In steden met meer dan 100 000 inwoners rijdt 15% van de taxi's bij deze bedrijven. In gemeenten van 50 000 - 100 000 inwoners rijden negen van de tien taxi's juist bij bedrijven met vergunning voor 10 taxi's of meer.

De grootte van de taxibedrijven varieert flink per gemeente. Zo rijdt in Amsterdam bijna de helft van de 1 300 taxi's bij ééntaxibedrijven. In Den Haag en Rotterdam is dat ongeveer een kwart. In Haarlem daarentegen - het andere uiterste bij de steden met meer dan 250 taxi's - rijden ze vrijwel allemaal bij grote taxibedrijven.

Frits Mullenders

Voor meer informatie: (fmls@cbs.nl).

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 1999 Bronvermelding is verplicht.
Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 11 oktober 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie