Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

W@P over GPRS: wereldwijde premiere van Alcatel

Datum nieuwsfeit: 11-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Alcatel

Persberichten

W@P over GPRS: een wereldwijde premiere van Alcatel Surf het Mobiele Net, Hier & Nu

Genève, 11 oktober 1999 - Alcatel loopt voorop in GPRS en was de eerste leverancier die W@P commerciële diensten en handsets lanceerde. Vandaag, is Alcatel de eerste die W@P over GPRS implementeert. De Alcatel GPRS oplossing wordt gedemonstreerd op de Alcatel stand met de nadruk op mobiele data.

Een volledig GPRS platform - inclusief Radio Infrastructuur (Evolium(tm) BSS) en het Alcatel 1000 GPRS Core Netwerk (SGSN en GGSN) - gebruikt voor de allereerste maal ooit de volledige dynamic allocation van GPRS kanalen van de air interface. Het biedt toegang tot Alcatel HomeTop(tm) oplossingen dankzij een GPRS terminal die een W@P browser integreert.

Alcatel demonstreert dat W@P ook via GPRS werkt en dat de "ALWAYS ON" dienst een groot voordeel van GPRS is.

GPRS is DE technologie voor een mobiel hi-speed Internet. Wat de Alcatel GPRS oplossing uniek maakt is dat Alcatel al haar kennis op het gebied van Telecom en Internet heeft gebundeld om operators een totale oplossing te kunnen bieden. Dit betekent dat operators hier en nu nieuwe inkomsten kunnen genereren

Over GPRS GPRS biedt end-to-end packet switched mobiele Internet diensten met een snelheid van 115-Kbit/s, dit is 10x de snelheid die door de huidige GSM netwerken wordt ondersteund. Alcatel's GPRS oplossing - die is ontworpen om in een multi-vendor omgeving te opereren kan worden geïmplementeerd in elk GSM netwerk. Dit omvat twee belangrijke elementen: het SGSN (Serving GPRS Support Node) die mobiliteit, codering, data compressie en charging biedt. En de GGSN (Gateway GPRS Support Node) die in de interactie met de externe data netwerken voorziet. Om een goede inzet van GPRS mogelijk te maken heeft Alcatel een flexibele, schaalbare en kost-effectieve oplossing ontworpen.

Alcatel's EVOLIUM(tm) Radio Solutions voor GSM hebben een volledig compatible hardware die het mogelijk maakt om op een eenvoudige wijze GPRS diensten te kunnen invoeren door een simpele software upgrade zonder de site te bezoeken. GPRS-specifieke netwerk elementen zullen worden geplaatst op iedere mobiele-switching site, terwijl nieuwe mobiele handsets noodzakelijk zijn om de geavanceerde diensten volledig te kunnen benutten. Alcatel's GPRS core netwerk, schaalbaar op de groei in verkeer van de operator is een onderdeel van Alcatel's Mobiele Switching oplossingen die een compleet antwoord geven op GSM netwerk groei en het operators mogelijk maken om direct nieuwe Internet diensten te kunnen aanbieden aan abonnees van het Mobiele Netwerk.

Over Alcatel Alcatel bouwt de volgende generatie netwerken en biedt daarmee geïntegreerde end-to-end voice en data oplossingen aan gevestigde en nieuwe operators en bedrijven en consumenten. Met 120.000 medewerkers en een omzet van EURO 21.3 miljard (46 miljard gulden) is Alcatel actief in meer dan 130 landen. De Nederlandse vestiging van Alcatel in Rijswijk biedt werk aan ongeveer 800 medewerkers.


Voor meer informatie: Alcatel Nederland, tel. 070 - 3079632 of (alcatel.pr@alcatel.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie