Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RPF: Agrarisch Jongeren Kontakt verdient steun

Datum nieuwsfeit: 11-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
RPF

Stellingwerf dient amendement in bij begroting Landbouw

Agrarisch Jongeren Kontakt verdient steun
(11 oktober 1999)

De RPF komt op voor het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). De NAJK moet een structurele subsidie van 250.000 gulden behouden. Dick Stellingwerf zal hierover morgen bij de begrotingsbehandeling van Landbouw een amendement indienen.

De toekomst van het NAJK staat onder druk vanwege bezuinigingen door het ministerie van VWS. Stellingwerf wil dat de minister van Landbouw de zorg voor het NAJK overneemt.

Juist vanwege de crisis in de landbouw is een netwerk van en voor agrarische jongeren van groot belang. Wie voor de keus staat om zijn toekomst in de landbouw te zoeken, kan een steun in de rug van het Agrarisch Jongerenkontakt heel goed gebruiken. Agrarische jongeren zijn bovendien de toekomstige vernieuwers van het platteland.

De RPF vindt het van groot belang dat het netwerk van de NAJK in stand blijft. Het Jongerenkontakt stimuleert agrarische jongeren in het land om mee te doen aan projecten waarin wordt gewerkt aan plattelands vernieuwing, scholing, bewustwording en vorming. Deze projecten gaan bijvoorbeeld over economie, sociale vaardigheden en het verantwoord omgaan met ecologische systemen. Door middel van regionale netwerken worden agrarische jongeren met elkaar in contact gebracht om informatie en kennis uit te wisselen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie