Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beursplein3.com: risicokapitaal in Nederland

Datum nieuwsfeit: 11-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

10 oktober 1999

Nederlands risicokapitaal op het internet

Eerste Internetsite over de Nederlandse onderhandse kapitaalmarkt

Beursplein3.com: risicokapitaal in Nederland

De eerste internetsite over de Nederlandse onderhandse kapitaalmarkt is geopend onder de naam www.beursplein3.com. Het is een initiatief van de Nederlandse Beurs voor Investeringen in Bedrijven en Ondernemingen (NeBIB) in samenwerking met ondermeer het ministerie van Economische Zaken en Syntens.

Startende en snelgroeiende innovatieve bedrijven in Nederland doen steeds vaker met succes een beroep op verstrekkers van risicokapitaal. Beursplein3.com (met een knipoog naar de gevestigde kapitaalmarkt op Beursplein 5) biedt ondernemers gratis heldere informatie over de Nederlandse (risico)kapitaalmarkt, die tot de beste ter wereld behoort. Ook kan de ondernemer via een zogenaamde kapitaalwizard stapsgewijs in minder dan tien minuten zijn opties op de kapitaalmarkt achterhalen. Daarnaast is het mogelijk gebruik te maken van CoachNet, een netwerk van de NeBIB en Syntens waarin ervaren ondernemers en investeerders hun kennis en ervaring inzetten om (aspirant)ondernemers zakelijk te ondersteunen. Tenslotte kunnen ondernemers nog per email met elkaar discussiëren over ondernemerszaken.

Nils de Witte (NeBIB) over Beursplein3.com: “Wij houden ons al vijf jaar lang bezig met het mobiliseren van risicokapitaal voor innovatieve starters en snelle groeiers. We kennen die markt dan ook als onze broekzak. Toch blijft het onvermijdelijk om ondernemers steeds weer uit te leggen hoe die markt in elkaar zit. In 1998 ontwierpen we al in opdracht van het ministerie van EZ een model van de kapitaalmarkt. Samen met EZ en Syntens hebben we nu onze kennis gebundeld op deze nieuwe site. Het is echt een uitkomst voor ondernemers, maar ook adviseurs kunnen er hun voordeel mee doen.”

Voor meer informatie:
www.beursplein3.com
of: De heer N.D. de Witte
Tel: 0346-555774
Fax: 0346-561154
Email: (nebib@nebib.nl)
Internet: www.nebib.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie