Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe schoolvoorstelling Artis Planetarium

Datum nieuwsfeit: 12-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Artis

Amsterdam, 22 september 1999

Persbericht

Nieuwe schoolvoorstelling Artis Planetarium

HEELAL IN BEELD

Vanaf dinsdag 12 oktober vertoont het Artis Planetarium een nieuwe schoolvoorstelling: "Heelal in Beeld". Dit programma is afgestemd op het vak "Algemene Natuurwetenschappen" (ANW) van het voorgezet onderwijs.

Uitgaande van de unieke mogelijkheden van het planetarium -met zijn koepel van 630 vierkante meter- biedt "Heelal in Beeld" een indrukwekkende audio-visuele aanvulling op datgene wat op school wordt behandeld op het gebied van sterrenkunde en ruimteonderzoek.

"Heelal in Beeld" geeft om te beginnen een sterke ruimtelijke indruk van het beeld dat wij momenteel van het heelal hebben. De plaats van de aarde daarin wordt duidelijk aangegeven. Vervolgens worden de dagbeweging van de aarde en de relatie tussen de hoogte van de poolster en de geografische breedte van verschillende plaatsen op aarde behandeld. De bewegingen van de maan en haar fasen worden duidelijk in beeld gebracht, evenals de beweging van de aarde om de zon en het ontstaan van de seizoenen. Na maan en aarde komen de planeten aan bod, waarbij aandacht wordt besteed aan het moderne ruimteonderzoek dat de nabije verkenning van die werelden mogelijk heeft gemaakt.

Zijn er ook planeten bij andere sterren en is daar mogelijk leven? Ook die vraag wordt behandeld aan de hand van de meest recente resultaten, zoals beelden van de Hubble Space Telescope.

Vervolgens reizen we verder de ruimte in en worden geconfronteerd met miljarden sterrenstelsels, soortgenoten van ons eigen Melkwegstelsel. Het uitdijende heelal komt aan bod. En we besluiten met de vraag naar het mysterieuze begin van het heelal als geheel. Zolang de mens op aarde leeft zal hij zich vragen blijven stellen over de oorsprong, de ontwikkeling en de toekomst van het heelal en de plaats die hij daarin inneemt.

Het programma "Heelal in Beeld" wordt op afspraak vertoond op schooldagen om 10 uur en 11 uur. Begeleidend lesmateriaal staat ter beschikking. Inlichtingen: 020-5233452.


-------------------------------------

Voor meer informatie over het schoolprogramma "Heelal in Beeld", kunt U contact opnemen met Adrie Warmenhoven, Artis Planetarium, telefoon 020-5233414.


-------------------------------------------

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie