Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hulpverleningsdienst Groningen houdt open

Datum nieuwsfeit: 12-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws Gemeente Groningen

HVD houdt open huis

De GGD, de brandweer en de Meldkamer Ambulancezorg en Brandweer (MAB) openen op dinsdag 12 oktober hun deuren voor belangstellende bezoekers. Deze drie onderdelen vormen samen de Hulpverleningsdienst Groningen, die werkt voor alle 25 gemeenten in de provincie. Twee gebeurtenissen zijn aanleiding voor het open huis: de HVD bestaat 12 ½ jaar en directeur Willem de Jong gaat met pensioen. Op twee locaties van de HVD, het Hanzeplein en de Sontweg, zijn diverse activiteiten te zien en zelf ook te doen. Om 12.30 uur verricht burgemeester Jacques Wallage aan het Hanzeplein de officiële opening van de open dag. Om 13.30 uur gaat ook het programma in en rond de brandweerkazerne aan de Sontweg van start. Dit is tevens de thuisbasis van de ambulances van de GGD.

Wat staat er zoal op het programma?

In het GGD-gebouw aan het Hanzeplein wordt een markt georganiseerd met veel informatie over de openbare gezondheidszorg. Hier vindt u onder meer materiaal van de GGD van vroeger, en actuele zaken die op een originele manier inzicht geven in wat de GGD nu doet. Ook andere instellingen op dit gebied laten zien wat ze te bieden hebben. Verder behoort een rondleiding door het gebouw tot de mogelijkheden. Op het Hanzeplein zelf, buiten dus, is te zien welk materieel inzetbaar is voor de geneeskundige hulpverlening bij grote ongevallen en rampen.
Aan de Sontweg worden diverse demonstraties gehouden. De ambulances zijn te bezichtigen, evenals de search en rescue helicopter en het crisiscentrum. Ook hier kunt u mee met een rondleiding door het gebouw. Om 20.00 uur sluiten de deuren op beide locaties weer.

Iedereen is van harte welkom!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie