Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen/Haren

Datum nieuwsfeit: 12-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 10/12/99

Persberichten district Groningen/Haren/
Dinbsdag, 12 oktober 1999

Dagelijkse persberichten District Groningen/Haren

Vrachtwagens te hoog
De politie heeft maandagmiddag twee vrachtwagens met strobalen van de weg gehaald en gedeeltelijk laten afladen. Beide vrachtwagens waren zowel te hoog als te lang. Een 23-jarige chauffeur uit Lutjegast en een 39-jareg chauffeur uit Warfstermolen mochten, nadat de hoogte was teruggebracht naar vier meter en de lengte naar 18,75 meter hun weg vervolgen. Ze kregen van de politie een aantal bekeuringen mee.

Hennepkwekerij opgerold
De politie heeft maandagochtend in een woning aan de Koninginnelaan een hennepkwekerij opgerold. Omwonenden klaagden bij de politie over stank, waarop gisteren een onderzoek werd ingesteld. De bewoonster bleek niet thuis, waarop de voordeur werd geforceerd. In diverse vertrekken werden kratten met planten aangetroffen. In totaal nam de politie 928 planten in beslag. De planten zijn vernietigd. De apparatuur, waaronder lampen en filters, is afgevoerd. De EDON deed aangifte voor het illegaal aftappen van stroom.

Overlastveroorzakers opgepakt
De politie heeft maandagavond in een portiek aan de Nieuwe Ebbingestraat drie mensen aangehouden voor overlast. Een 41-jarige vrouw en een 41-jarige man uit Groningen werden met een dagvaarding heengezonden. De derde persoon, een 43-jarige man uit Groningen bleef achter in het bureau, omdat hij nog acht dagen gevangenisstraf tegoed had.

Kind raakt gewond aan haar voet
Een 3-jarige meisje uit Groningen is maandagmiddag op het Hoendiep gewond geraakt aan haar voet toen zij daarmee in het achterwiel van haar vaders fiets terechtkwam. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffertje behandeld.

Winkeldievegges aangehouden
De politie heeft maandagmiddag twee vrouwen van 23 jaar en 17-jaar aangehouden voor het stelen van kleding in een winkel in de Poelestraat. De 23-jarige vrouw had een geprepareerde tas, waarin de gestolen kleding werd gestopt. Aan het bureau bleek dat in een andere tas ook kleding zat van een winkel aan de Grote Markt. Daarop werd een onderzoek ingesteld in de woning van de vrouw. De politie trof diverse kledingstukken aan, die van diefstal afkomstig waren. De vrouw is ingesloten. De 17-jarige is na verhoor heengezonden.

Stremmingen

- Op woensdag 13 oktober is de verkeerslichteninstallatie op de kruising Beneluxweg/Sontweg tussen 09.00 en 15.00 uur buiten werking in verband met onderhoudswerkzaamheden.

- Op woensdag 13 oktober is van de Laan Corpus den Hoorn het gedeelte tussen de Paterswoldseweg en de Ketwich Verschuurlaan in zuidelijke richting gestremd tussen 20.00 en 24.00 uur. Het verkeer wordt via de andere rijstrook geleid.

- Vanaf woensdag 13 oktober is de Ter Borglaan gestremd voor verkeer. De stremming duurt tot november.

Nadere informatie via bureau voorlichting, tel. 050 599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie