Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Investeringsbeschermings-overeenkomst El Salvador/Nederland

Datum nieuwsfeit: 12-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken - Persbericht 164 Datum: 12-10-1999

EL SALVADOR EN NEDERLAND TEKENEN INVESTERINGSBESCHERMINGS-OVEREENKOMST

Staatssecretaris Gerrit Ybema van Economische Zaken en mevrouw Maria Eugenia Brizuela de Avila, Minister van Buitenlandse Betrekkingen van El Salvador, hebben vandaag een investeringsbeschermingsovereenkomst tussen beide landen getekend.
De investeringsbeschermingsovereenkomst is een belangrijk signaal naar de Nederlandse investeerders. Het biedt hen zekerheid bij investeringen in El Salvador; Nederlandse investeringen zullen niet-disciminatoir worden behandeld en investeerders krijgen eenzelfde behandeling als Salvadoraanse. Verder is er een vrije en onbelemmerde transfer van kapitaal en is er sprake van een redelijke vergoeding in geval van onteigening. Ook is sprake van neutrale internationale geschillenbeslechting.

De handelsbetrekkingen tussen El Salvador en Nederland zijn overigens beperkt. De Nederlandse uitvoer naar El Salvador bedroeg in 1998 f 31 miljoen (voornamelijk melk), terwijl de invoer vanuit El Salvador f 14 miljoen bedroeg (voornamelijk koffie).
Wel zijn er een aantal belangrijke Nederlandse investeerders in El Salvador, zoals Shell, Unilever en Philips. El Salvador staat op de nieuwe bedrijfslevenlijst van het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking. Dat betekent dat het bedrijfsleven dat initiatieven in El Salvador ontplooit, gebruik kan maken van het ORET/MILIEV-programma.

Noot van de redactie: inlichtingen bij A.Th.M. de Jonge , tel: (070) 379 75 52

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie