Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming bewindvoerder voor Museum Stad Appingedam

Datum nieuwsfeit: 12-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 12 oktober 1999 Persbericht nr. 203

College GS benoemt bewindvoerder voor Museum Stad Appingedam

In verband met de financiële problemen die de afgelopen twee jaar bij de stichting Museum Stad Appingedam zijn ontstaan, heeft de provincie Groningen samen met de gemeente Appingedam vandaag een gesprek gevoerd met de beoogde bestuursleden van het Museum Stad Appingedam. In goed overleg met alle partijen is besloten, dat er in verband met de gecompliceerdheid van de financiële problematiek een enkelvoudig interim-bestuur aantreedt. Op voorspraak van de betrokken partijen wordt dit gevormd door de heer mr. L.J. Klaassen, burgemeester van Zuidhorn.

Zodra alle bevoegdheden formeel zijn overgedragen, naar verwacht wordt maandag, zal de heer Klaassen zijn werkzaamheden beginnen.

Al geruime tijd verkeert het museum in financiële moeilijkheden. Van de heer Klaassen wordt verwacht, dat hij de bestaande problemen inventariseert en daarvoor oplossingen aandraagt. De laatste maanden slaagde het museum er niet meer in de salarisverplichtingen aan het personeel na te komen. Het provinciaal bestuur is bereid om de achterstallige salarissen uit te betalen.

De provincie Groningen en de gemeente Appingedam hebben vertrouwen in de hernieuwde levensvatbaarheid van het museum.Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de provincie Groningen, afdeling Bestuurscontacten, Agnes Delstra, 050
- 3164324.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie