Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven/Helmond

Datum nieuwsfeit: 12-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven/ Helmond 10/12/99

Persberichten 12 oktober 1999/

Berichten uit Eindhoven, Helmond en Valkenswaard

Eindhoven: Ruzie
Maandagavond om 21.00 uur is in de Edelweisstraat een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had tijdens een ruzie met een 46-jarige Eindhovenaar, de Eindhovenaar op zijn hoofd geslagen met een staaflantaarn. Het slachtoffer werd met een hoofdwond naar het Diaconessenhuis gebracht.

Eindhoven: Schennispleger
Een onbekende man heeft dinsdagmorgen rond 08.30 uur in het park aan de Jacob van Maerlantlaan schennis gepleegd tegenover twee 14-jarige meisjes. De man die tussen de 40 en 50 jaar oud was en ongeveer 1.65 meter groot, droeg een donkerblauwe jas en een groene broek droeg. Toen de meisjes voorbij kamen liet de man zijn broek zakken.

Helmond: Gestolen auto uitgebrand
Maandagavond rond 22.50 uur brak er brand uit in een auto die op parkeerplaats de Warande stond. De auto brandde volledig uit. De auto bleek eerder op de avond bij een woning aan de Duivenakker in Aarle Rixtel te zijn gestolen.

Helmond: Gestolen auto
Dinsdagmorgen rond 03.15 uur is op de Wiel in Helmond een 28-jarige Helmonder aangehouden. De politieagenten die de man controleerden ontdekten dat de auto waarmee de man reed sinds 25 augustus als gestolen te boek stond. De auto was in Eindhoven gestolen. De Helmonder kon geen redelijke verklaring omtrent de herkomst afleggen en de man werd aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Diefstal
In de nacht van maandag op dinsdag is in de Hoogeindsestraat een driedelige ladder gestolen. De ladder lag op de laadbak van een bestelbusje. De ladder was met een ketting aan de laadbak vastgekoppeld. Dieven hebben het slot van de ketting geforceerd en de ladder meegenomen.

Valkenswaard : Gewapende overval
Een nog onbekende man heeft maandagavond rond 23.30 uur een gewapende overval gepleegd op de 35-jarige eigenaar van een cafetaria aan De Wilde Wingerd in Valkenswaard. Op het moment dat de overvaller de zaak binnenkwam was daar buiten de eigenaar niemand aanwezig. De met een nylonkous gemaskerde overvaller had een vuistvuurwapen bij zich en richtte dat op de eigenaar. Hij eiste geld. De eigenaar liep echter op de overvaller toe en pakte het wapen vast. Er ontstond tussen de twee een worsteling. Tijdens de worsteling ging het wapen af. Geen van beide werd geraakt door het wapen. De kogel kwam in het plafond terecht. Nadat de eigenaar om hulp riep, vluchtte de dader met achterlating van het vuurwapen. De politie zette direct de omgeving af en heeft nog met een politiehond de buurt afgezocht. De overvaller werd niet meer aangetroffen. De overvaller is een man van ongeveer 1.85 meter groot en hij heeft een breed postuur en een dik hoofd. Tijdens de overval droeg hij zwarte kleding. De overvaller vluchtte een b

randgang in richting Seringenstraat.

Helmond: Steunfraude
Tegen een 42-jarige Helmonder is door het Bureau Sociale Recherche regio Helmond proces-verbaal; opgemaakt, omdat de man verzegen heeft dat hij over een eigen vermogen beschikte. Hij benadeelde de Sociale Dienst van de gemeente Helmond daarmee voor een bedrag van f. 17.800,- De gemeente vordert het bedrag terug.

Een 35-jarige Helmondse kreeg een proces-verbaal van het Bureau Sociale Recherche regio Helmond omdat ze niet had doorgegeven dat ze de afgelopen maanden in detentie had doorgebracht. Werkzaamheden voor een uitzendbureau had ze niet aan de dienst doorgegeven. De Sociale Dienst vordert een bedrag van ruim f. 10.500,- bij haar terug.

Een 54-jarige Helmonder had aan de Sociale Dienst verzwegen dat hij als huisschilder werkte. De dienst haalt bij hem een bedrag van ruim f. 10.700,- terug.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie