Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in het Jeugdjournaal

Datum nieuwsfeit: 12-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NOS JEUGDJOURNAAL

dinsdag 12 oktober in het jeugdjournaal

Op dit moment zijn we druk bezig met de onderwerpen van het Jeugdjournaal van vanavond. We hebben de volgende onderwerpen op het programma. Het is nog niet de definitieve lijst. Want als er in de loop van de dag heel belangrijk nieuws komt, gaat dat misschien nog mee in de uitzending. En dan kan het gebeuren dat één of meer van de onderstaande onderwerpen afvallen.

ZESMILJARDSTE

In de Bosnische hoofdstad Sarajevo is afgelopen nacht de zesmiljardste mens geboren. Het is een jongetje van 3,5 kilo. Omdat op de hele wereld elke seconde wel vijf kinderen worden geboren, is de baby uit Sarajevo niet precies de zesmiljardste. De Verenigde Naties hadden de stad uitgekozen omdat daar de baas van de VN, Kofi Annan, op bezoek is.

KINDERBOEKEN

't Is de laatste kinderboekenweek van deze eeuw. Kinderboeken nu zijn enorm populair: er zijn ontzettend veel schrijvers en heel veel boeken. Maar hoe was dat vroeger? Waren er toen eigenlijk wel echte kinderboeken? Verslaggever Bart van Hattum stelt deze vraag aan een deskundige van het Kinderboekenmuseum.

HET WEER

De weersvoorspelling voor morgen komt van leerlingen van groep 8 van basisschool De Polhaar in Dalfsen. De Polhaar doet namellijk mee aan "weermeetwedstrijden": leerlingen maken van melkpakken hun eigen meetapparatuur en proberen daarmee zo goed mogelijk het weer te voospellen. De groep die dit het beste doet en het beste werkstuk maakt krijgt een prijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie