Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Speciale fiets voor vervoer gehandicapt kind

Datum nieuwsfeit: 12-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FietsRAI

FIETSVERVOER VAN EEN GEHANDICAPT KIND oktober/1999 32484

150 - 175

FIETSVERVOER VAN EEN GEHANDICAPT KIND

Er is een fiets ontwikkeld, de Filibus-Plus waarmee ouders hun gehandicapte kind in zijn/haar speciaal aangepaste kinderzitje veilig op de fiets kunnen meenemen.

Voorop deze bijzondere fiets kunnen de speciale kinderzitjes worden gemonteerd. Jan Willem Deymann van de Amsterdamse rijwielspecialist 't Mannetje heeft samen met Otto Bock, een bedrijf dat gespecialiseerd is in zitjes voor gehandicapte kinderen, de al bestaande Filipbus-transportfiets aangepast voor het vervoer van wat oudere gehandicapte kinderen die niet zelfstandig achterop een gewone fiets kunnen zitten. De fiets moest vooral steviger en stabieler zijn. Het zwaartepunt voor de last werd dan ook verlaagd. Dat heeft als groot voordeel de fiets wel gemakkelijk blijft sturen. Ook grotere afstanden zijn volgens Deymann zonder problemen af te leggen.

Revalidatiespecialist Otto Bock zorgde er vervolgens voor dat de meeste gebruikte zitjes voor gehandicapte kinderen op de transportfiets passen. Meer informatie: 't Mannetje Frans Halsstraat 26A, 1072 BR Amsterdam, tel. (020) 679 21 39.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie