Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: Kabinet verwaarloost noodhulp

Datum nieuwsfeit: 12-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

: Tweede Kamer : Kabinet verwaarloost noodhulp (121099)

Kabinet verwaarloost noodhulp (121099)

Den Haag, 12 oktober 1999

De CDA-Tweede Kamerfractie maakt zich grote zorgen over de vraag of in Nederland de komende jaren adequaat gereageerd kan worden op ongelukken en rampen. Voor het kabinet zijn brandweerzorg, ambulancehulpverlening en de geneeskundige hulpverlening ondergeschoven kindjes. Zeker in het jaar van de Bijlmerenquête en het jaar vóór de EURO 2000 vindt CDA-woordvoerder Binnenlandse Zaken Maria van der Hoeven dit onverantwoordelijk en onbegrijpelijk.

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling Binnenlandse Zaken heeft de Kamer uitgesproken dat de projecten versterking brandweer (PVB) en geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen (PGHOR) geheel moeten worden uitgevoerd. Dat is dringend nodig om snel en professioneel te kunnen (blijven) reageren op ongelukken en rampen. De kosten van respectievelijk fl. 110 en fl. 35 miljoen gulden moesten volgens de Kamer uiterlijk bij de Voorjaarsnota rond zijn. Tot nu toe komt het kabinet niet verder dan het beschikbaar stellen van fl. 85 miljoen.
Van der Hoeven: Dit deugt niet omdat dit echt ten koste gaat van de noodhulp. Bovendien heeft het vorige kabinet zijn handtekening onder deze projecten gezet. Daarnaast heeft de Kamer nota bene indringend gevraagd om boter bij de vis. Die uitspraak wordt volkomen genegeerd. De overheid is hier onbetrouwbaar. Als er geen geld op tafel komt voor het versterken van de brandweer, dan blijft het improviseren bij het bestrijden van rampen. Dat is onverantwoord in onze risicovolle maatschappij.

Woordvoerder: Maria van der Hoeven, telefoon 070-3182558. Voor verdere informatie: Voorlichting CDA, Hans van der Vlies, telefoon 070-3182507.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie