Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sneeuw- en ijsbestrijdingsplan Maassluis

Datum nieuwsfeit: 12-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: MO225
Datum: 12 oktober 1999

Sneeuw- en ijsbestrijdingsplan

Hoewel het nog redelijk herfstweer is, heeft het Maassluise college van burgemeester en wethouders toch het sneeuw- en ijsbestrijdingsplan voor het winterseizoen 1999-2000 al vastgesteld. Dit plan wordt jaarlijks gemaakt om schade in het verkeer als gevolg van gladheid zoveel als mogelijk is te voorkomen. Met dit plan kan worden ingespeeld op winterse en voor het verkeer potentieel gevaarlijke weersomstandigheden als sneeuwval en ijzel. Het plan bevat een lijst met strooiroutes om te zorgen voor een verantwoorde bestrijding van de gladheid op de Maassluise straten, wegen en (doorgaande) fietspaden.

Automobilisten
Voor automobilisten die schade oplopen als gevolg van gladheid door ijzel of sneeuw is het van belang dat zij kennis hebben van het sneeuw- en ijsbestrijdingsplan van de gemeente. Als ze de gemeente aansprakelijk willen stellen voor ontstane schade zullen ze immers moeten kunnen aantonen dat ze zelf de nodige voorzichtigheid in acht hebben genomen. Dat houdt in dat automobilisten op de hoogte moeten zijn van de weerberichten, de verkeerswaarschuwingen én het gemeentelijk strooibeleid bij gladheid.

Het gemeentelijk sneeuw- en ijsbestrijdingsplan voor het winterseizoen
1999-2000, ofwel het strooiplan, is voor belangstellenden verkrijgbaar bij het informatiecentrum in de hal van het stadhuis.

Laatste wijziging: 12 October 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie