Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Noord-Holland: Opgravingen Schagen voortzetten

Datum nieuwsfeit: 12-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persberichten

Week 41

Provincie: Opgravingen Schagen voortzetten


12 oktober 1999
Provincie: Opgravingen Schagen voortzetten

Voor de provincie is de opgraving van belang omdat de kern van Schagen van ouds her een regionale functie heeft. Door dit archeologisch onderzoek hebben de gegevens een bovenlokaal karakter. Bovendien is de Schager markt dichtbij het Slot van Schagen gelegen. Tezamen met de archeologische resten in de bodem van de Schager Markt ontstaat een completer historisch beeld van de oude kern van Schagen. Voor het Slot van Schagen zijn door de gemeente herbouwplannen ontwikkeld. Cofinanciering door de provincie Noord-Holland wordt nu onderzocht.

De kosten voor de opgraving bedragen ongeveer f 85.000,-. De provincie betaalt ongeveer f 65.500,-, de gemeente Schagen de resterende f 18.500,-.
De opgraving wordt uitgevoerd door het Archeologisch Diensten Centrum te Bunschoten en staat onder verantwoordelijkheid van de provincie Noord-Holland.

Woensdagmiddag 13 oktober van 14.00 uur tot 16.30 uur is Open Dag op de plaats van de opgravingen. Pers en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Inlichtingen: Gerard Alders, , tel. (075) 647 45 16

E-mail

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie