Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra filmvoorstellingen Gemeentearchief Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 13-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

GEMEENTEARCHIEF ZAANSTAD ORGANISEERT EXTRA FILMVOORSTELLINGEN

Wegens een doorslaand succes en enorme belangstelling organiseert het Gemeentearchief Zaanstad op woensdag 13 oktober twee extra filmvoorstellingen '100 jaar Stad aan de Zaan te kijk'. Deze film bevat historische filmbeelden van de Zaanstreek door de eeuw heen. De middagvoorstelling zit inmiddels vol, maar er zijn nog wel gratis toegangskaarten verkrijgbaar voor de filmavond via telefoonnummer (075) 6552233.

De film vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Zaandijk en begint om 19.30 en eindigt rond 21.30 uur. De heer J. van der Meulen uit Zaandam, bekend als presentator bij de Verkade Harmonie Shows, is de explicateur bij de filmbeelden. De heer A. Looze uit Krommenie verzorgt met de piano de muzikale omlijsting.

Foto-expositie
De filmvoorstellingen zijn onderdeel van het Foto- en Filmfestival dat het Gemeentearchief organiseert in het kader van Zaanstad 25 jaar. Naast de films heeft het archief ook een fototentoonstelling samengesteld. Deze expositie toont de voormalige Zaangemeenten door de eeuw heen: van begin deze eeuw tot en met de jaren tachtig. De tentoonstelling is nog tot 8 oktober te bekijken in de centrale hal van het gemeentehuis in Zaandijk. Daarna staat de expositie nog van woendag 13 oktober tot vrijdag 30 oktober in het Stadskantoor op het Ebbehout in Zaandam. Dit gemeentelijke gebouw ligt pal achter het NS-station van Zaandam. De toegang is gratis en de openingstijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur.

Zaanstad, 6 oktober 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie