Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stoutenburgerlaan Amersfoort wordt 30-kilometer-zone

Datum nieuwsfeit: 13-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

13 oktober 1999

Stoutenburgerlaan: 30-kilometer-zone

Op de Stoutenburgerlaan mag voortaan niet harder worden gereden dan 30 kilometer per uur. Dit om de laan minder aantrekkelijk te maken voor doorgaand verkeer en tegelijkertijd de veiligheid van de fietsers te verbeteren. Naast het instellen van de 30-kilometerzone, legt de gemeente vier snelheidsremmende plateaus aan. Deze mogen voor fietsers geen belemmering vormen, maar moeten wel de snelheid remmen van het autoverkeer. De politie zal van tijd tot tijd snelheidscontroles houden.

De maatregelen kwamen tot stand in overleg met belanghebbende instanties en omwonenden. Vorige week ging de raadscommissie voor Verkeer, Dienstverlening, Personeel, Organisatie en Onderwijs akkoord met het idee om plateaus aan te leggen. Tegelijk hiermee zou de witte streep in het midden van de weg moeten worden weggehaald. Voordat het zover is, wil de commissie echter laten onderzoeken welke maatregelen bij mist nodig zijn. De plateaus worden zo snel mogelijk aangelegd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie