Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RPF/GPV-motie mestbeleid: Meer tijd voor mestverwerking

Datum nieuwsfeit: 13-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
RPF

RPF/GPV-motie over mestbeleid:
Meer tijd voor mestverwerking
(13 oktober 1999)

Dick Stellingwerf (RPF) wil boeren twee jaar meer tijd geven om de mestverwerking te realiseren. Als bedrijven voor 1 januari 2001 de benodigde vergunningen en de financiering voor de mestverwerking regelen, moeten ze tot 2005 de tijd krijgen om de teveel geproduceerde mest te verwerken. De verwachting is dat veel bedrijven er niet eerder in slagen om de mestverwerkingsinstallaties operationeel te krijgen.

Stellingwerf wil dat de boeren de te veel geproduceerde mest mogen opslaan - zonder daarvoor een boete te krijgen - en pas in 2004 verwerken. Op deze manier voldoet Nederland dan toch aan de Europese normen die vanaf 2003 gelden. Stellingwerf dient hierover vanmiddag een motie in bij het VAO over het mestbeleid. De motie is mede ondertekend door Van Middelkoop (GPV).

Stellingwerf verwacht dat de komende jaren grote vooruitgang zal worden geboekt in de verwerking en de afzet van mest, zodat het inderdaad mogelijk zal worden om de te veel afgeleverde mest te verwerken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie