Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persbijeenkomst eerste Nederlandse beveiligingsbeurs

Datum nieuwsfeit: 13-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Veel nieuws op Infosecurity.nl

Meer dan 70 bedrijven actief op eerste Nederlandse beveiligingsbeurs

Amsterdam, 5 oktober 1999 - Op 13 en 14 oktober 1999 organiseert Reed Exhibitions Netherlands de beurs Infosecurity.nl in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement richt zich volledig op de sterk groeiende markt voor informatiebeveiliging en beoogt een helder beeld te geven van de trends en ontwikkelingen in beveiliging van informatie, netwerken en communicatie.

De beurs wordt dit jaar voor de eerste keer in Nederland georganiseerd. Ruim 70 bedrijven presenteren gedurende twee dagen hun nieuwste producten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste aankondigingen tijdens het evenement.

MIS Corporate Defence Solutions
MIS Corporate Defence Solutions, leverancier van wereldwijde oplossingen voor computerbeveiliging en gegevensbescherming, annonceert tijdens de beurs de opening van haar Benelux-vestiging. Het bedrijf biedt totale beveiligingsoplossingen in de vorm van uitgebreide consultancydiensten, geavanceerde beveiligingshardware en -software en fysieke beveiligingsproducten. Op 13 oktober zal van 11.00 - 12.00 uur een persbijeenkomst plaatsvinden in zaal 2-12 van de Jaarbeurs.

VPNware Systems nieuw in Nederland
Onsight Solutions in Arnhem maakt bekend dat zij de exclusieve Nederlandse distributeur is geworden van de producten van VPNet, VPNware Systems. Met VPNware Systems zijn organisaties in staat VPN-oplossingen te bouwen tussen kantoren onderling, maar ook tussen inbellende gebruikers en een bedrijfsnetwerk. VPNware Systems bestaat uit een keuze van drie hardwareplatforms (voor grote, middelgrote of kleine kantoren), VPNRemote Software voor PC's of laptops en VPNManager Software voor de centrale administratie. Met ondersteuning van IPSec, SKIP, IKE, Radius en encryptie op basis van DES of Triple DES biedt VPNet een perfecte oplossing voor het opzetten van Virtual Private Networks.

CRYPSYS Data Security
CRYPSYS Data Security komt met meerdere noviteiten, waaronder Tripwire (bewaking van kritieke bestanden), CRYPSYS Data Recovery (herstelt gecrashte harddisks of tapes), Password Recovery, eSoft-hardware voor e-mailbeveiliging, Instagate firewall appliances en een nieuwe versie van Sophos, een antivirusproduct ('InterCheck' controleert on-access en 'Sweep' on-demand).

Cylink
Cylink biedt oplossingen voor beveiligde e-commerce, elektronische communicatie en netwerkbeveiliging. Het bedrijf annonceert de recente overeenkomst met US Postal Service, de Amerikaanse PTT, waarvoor het de PKI (Public Key Infrastructure) heeft ontwikkeld, die behoort bij haar PC Postage-programma. Hiermee is het mogelijk om via Internet toegang te verlenen tot postservices en postzegels on line te bestellen en zelf uit te printen.

Aladdin
eToken van Aladdin is een USB-gebaseerde sleutel voor data- en netwerkbeveiliging, die vanaf oktober in Nederland te verkrijgen is. De eToken wordt in de USB-poort van een computer gestoken om zo toegang te bieden tot beveiligde PC's en netwerken. Toepassingen zijn onder andere toegangscontrole van extranetten, VPN’s, WAN’s, e-commerce en e-banking.

Continuity Planning Associates
Continuity Planning Associates adviseert over calamiteitenrisico's, bedrijfscontinuïteitsplannen en geeft adviezen over preventieve maatregelen. Op de beurs Infosecurity.nl presenteert het bedrijf zijn specialisatie, namelijk het opstellen van continuiteitsplannen voor ICT-afdelingen.

Control Break Europe
Control Break Europe presenteert de producten Consus en Smarty. Het pakket Consus is een 'e-mail server gateway' gebaseerd op PKI, die elektronische communicatie via het Internet beveiligt. Dit product beschermt het systeem met krachtige encryptie zonder dat het gebruik van interne e-mail wordt beinvloed. Consus versleutelt en/of ondertekent met een digitale handtekening alle of specifieke e-mailberichten en bijlagen. De Smarty is een smartcard reader die in een standaard floppydrive wordt gebruikt. Een reguliere smartcard kan in deze reader geschoven worden, waarna de reader in de drive wordt geplaatst. PC-programmatuur die met de smartcard werkt, communiceert door middel van de floppydrive met de card, via de Smarty.

CopyMaster
CopyMaster introduceert MailSafe, een oplossing op het gebied van e-mailbeveiliging. Het programma biedt functies als attachment-encryptie, digitale handtekeningen, openbaar en persoonlijk key management. Ook presenteert het bedrijf Program Security Guard. Hiermee worden de problemen rond het millennium het hoofd geboden.

JH-Systems
JH-Systems presenteert tijdens de beurs het allernieuwste informatiebeveiligingsproduct van Data Fellows, de F-Secure Workstation Suite. Deze is gebaseerd op Data Fellows' nieuwe, drielaags data security management-architectuur F-Secure Framework. Hierdoor is de netwerkbeheerder in staat vanuit een centrale PC de 'security policies' te definiëren en te managen.

Kahuna Network Solutions
Kahuna biedt onder meer 'WatchGuard Firebox'-oplossingen, MIMEsweeper content security- en Celo-oplossing voor e-mail en Web (128 bit SSL). Kahuna heeft een samenwerking afgesloten met KPN Telecom voor het leveren van een turnkey systeem en dienstoplossing, gebaseerd op de WatchGuard Firebox 2 (netwerken tot ongeveer 1000 gebruikers). WatchGuard kent inmiddels ook een Firebox 2 plus (tot 5000 gebruikers).

LCI Smartpen
De LCI Smartpen is een authenticatiesysteem dat is gebaseerd op biometrie en dat gebruikmaakt van een draadloos computersysteem. Het systeem is geminiaturiseerd en heeft de vorm van een pen. Sensoren die in de pen zitten, meten de druk in de pen en de schrijfbeweging. Hierbij verwerkt de miniprocessor de data. Een zendertje verstuurt de data naar een computer waarbij direct blijkt of de handtekening inderdaad bij de persoon hoort die de pen hanteert.

Le Reseau
SAFE! is een abonnement op twee diensten van Le Reseau. Het abonnement voor de penetratietest onderzoekt vier keer per jaar welke risico's er in de Internetoplossing van een bedrijf aanwezig zijn, op basis van de kennis van hackers. Het Alert-abonnement informeert over nieuw ontdekte bugs en lekken in systemen, waarna de klant zelf actie kan ondernemen.

Norman/SHARK
Norman/SHARK introduceert een nieuwe service in de Nederlandse markt, Secure Data Erasure. Norman Secure Data Erasure is een service die garandeert dat opgeslagen informatie 100% wordt verwijderd. Daar is Norman/SHARK zo zeker van, dat ze per erasure een certificaat uitgeven om dit te bevestigen.

Philips Crypto
Philips introduceert haar VKaart op de beurs, die de groeiende vraag onderstreept naar verbeterde beveiliging van informatie, verkregen via en verwerkt door PC's. De VKaart omvat een hard/softwaremodule die kan worden gebruikt met Windows NT-software en die garant staat voor een betrouwbare toegangscontrole tot de PC. De VKaart beheert alle inputs/outputs en alle netwerkcommunicatie.

PentaSafe
PentaSafe introduceert een gratis '10-point Security Check' CD-ROM op de Check scant een systeem in een paar minuten, wat normaal uren zou kosten. Hierbij valt te denken aan het scannen van AS/400 en het aangeven van eventuele risico's in het systeem. De resultaten worden weergegeven in een rapportage. De CD hoeft niet te worden geinstalleerd en het programma verdwijnt bij het uitzetten van de computer.

Percomad
Percomad heeft zich gespecialiseerd in de beveiliging van de werkplek - mobiel of thuis - en de verbinding van werkplek naar het netwerk op kantoor. Percomad biedt hierbij complete, modulair opgebouwde oplossingen. Uitgangspunt is volledige transparantie in bestaande 'gemixte' netwerkomgevingen, conform standaarden. In Nederland biedt Percomad samen met haar partner Advanced Encryption Technology Europe (AET) producten en diensten voor informatiebeveiliging.

Rinner Systems Distribution
Rinner Systems Distribution vertegenwoordigt Trend Micro, producent van antivirussoftware en -services. Tijdens de beurs worden ScanMail en InterScan geïntroduceerd. ScanMail (voor Microsoft Exchange 3.0) scant e-mail attachments op virussen voordat deze worden afgeleverd bij de ontvanger. Ook is het de oplossing voor filtering op serverniveau en voor 'spam'-blokkering. InterScan kan het bekijken van bepaalde Web-sites blokkeren, scant voor Internetvirussen en rapporteert het Internetgebruik binnen de gehele organisatie.

Rittal
Rittal biedt Computer Multi Control (CMC), een complete oplossing voor het bewaken van netwerken en serverbewakingssystemen. Het bestaat uit een basistoestel, sluittechniek, bewakingssensoren, montageservice en PS 400.

Roccade
Roccade levert diensten die betrouwbaarheid voor Internet bieden. Hiervoor heeft Roccade BIT-dienstverlening ontwikkeld. Dit is een Beveiligde Internet Toegang voor een vast tarief per gebruiker per maand. Hierdoor is het voor bedrijven met deze doeleinden niet meer nodig te investeren in firewalls en beheer. Ook heeft Roccade het VeriSign processing center voor de Benelux gerealiseerd. Met VeriSign-certificaten is het mogelijk berichten te versleutelen en te ondertekenen, waardoor informatie beveiligd kan worden uitgewisseld.

ThunderStore
ThunderStore is gespecialiseerd in beveiligingssoftware en lanceert op de beurs een nieuw product op het gebied van netwerkbeveiliging: eX-Ray protection. De eerste introductie zal plaatsvinden in de vorm van het product ThunderTrack Client. ThunderTrack kan worden beschouwd als een Management Policy Enforcer, die de controle over bedrijfsdata teruggeeft. ThunderTrack scant en controleert bestanden op basis van de inhoud. Afhankelijk van deze inhoud kan ThunderTrack hier acties op loslaten.

Informatie over Infosecurity.nl - zoals het seminarprogramma en de registratie - kunt u vinden op de Website van Infosecurity.nl: www.infosecurity.nl.

Noot voor de pers:
Indien u deze beurs wilt bezoeken, kunt u zich bij ons aanmelden, zodat een kosteloos toegangsbewijs voor u klaar ligt bij de entree. U kunt zich telefonisch aanmelden op nummer 030 6565 070 of per e-mail (jacob-(jan@lvtpr.nl)).

Over Reed Exhibitions Netherlands
Reed Exhibitions Netherlands is onderdeel van Reed Exhibition Companies: wereldwijd marktleider in de organisatie van beurzen en tentoonstellingen. In Nederland organiseert Reed Exhibitions onder andere de beurzen Geldzaken, Nursing Powder & Bulk, Solids en Infosecurity.nl. Meer informatie over Reed Exhibitions Netherlands is te vinden op www.reedexpo.nl.

Meer informatie voor redacties:

Reed Exhibitions Netherlands
Martine van der Heijde-Taks
telefoon 020 515 92 80
e-mail (mvan.der.heijde@reedexpo.nl)

Lammers van Toorenburg PR
Ward van Beek
telefoon 030 656 50 70
e-mail (ward@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie