Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persbijeenkomst eerste Nederlandse beveiligingsbeurs

Datum nieuwsfeit: 13-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Veel nieuws op Infosecurity.nl

Meer dan 70 bedrijven actief op eerste Nederlandse beveiligingsbeurs

Amsterdam, 5 oktober 1999 - Op 13 en 14 oktober 1999 organiseert Reed Exhibitions Netherlands de beurs Infosecurity.nl in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement richt zich volledig op de sterk groeiende markt voor informatiebeveiliging en beoogt een helder beeld te geven van de trends en ontwikkelingen in beveiliging van informatie, netwerken en communicatie.

De beurs wordt dit jaar voor de eerste keer in Nederland georganiseerd. Ruim 70 bedrijven presenteren gedurende twee dagen hun nieuwste producten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste aankondigingen tijdens het evenement.

MIS Corporate Defence Solutions
MIS Corporate Defence Solutions, leverancier van wereldwijde oplossingen voor computerbeveiliging en gegevensbescherming, annonceert tijdens de beurs de opening van haar Benelux-vestiging. Het bedrijf biedt totale beveiligingsoplossingen in de vorm van uitgebreide consultancydiensten, geavanceerde beveiligingshardware en -software en fysieke beveiligingsproducten. Op 13 oktober zal van 11.00 - 12.00 uur een persbijeenkomst plaatsvinden in zaal 2-12 van de Jaarbeurs.

VPNware Systems nieuw in Nederland
Onsight Solutions in Arnhem maakt bekend dat zij de exclusieve Nederlandse distributeur is geworden van de producten van VPNet, VPNware Systems. Met VPNware Systems zijn organisaties in staat VPN-oplossingen te bouwen tussen kantoren onderling, maar ook tussen inbellende gebruikers en een bedrijfsnetwerk. VPNware Systems bestaat uit een keuze van drie hardwareplatforms (voor grote, middelgrote of kleine kantoren), VPNRemote Software voor PC's of laptops en VPNManager Software voor de centrale administratie. Met ondersteuning van IPSec, SKIP, IKE, Radius en encryptie op basis van DES of Triple DES biedt VPNet een perfecte oplossing voor het opzetten van Virtual Private Networks.

CRYPSYS Data Security
CRYPSYS Data Security komt met meerdere noviteiten, waaronder Tripwire (bewaking van kritieke bestanden), CRYPSYS Data Recovery (herstelt gecrashte harddisks of tapes), Password Recovery, eSoft-hardware voor e-mailbeveiliging, Instagate firewall appliances en een nieuwe versie van Sophos, een antivirusproduct ('InterCheck' controleert on-access en 'Sweep' on-demand).

Cylink
Cylink biedt oplossingen voor beveiligde e-commerce, elektronische communicatie en netwerkbeveiliging. Het bedrijf annonceert de recente overeenkomst met US Postal Service, de Amerikaanse PTT, waarvoor het de PKI (Public Key Infrastructure) heeft ontwikkeld, die behoort bij haar PC Postage-programma. Hiermee is het mogelijk om via Internet toegang te verlenen tot postservices en postzegels on line te bestellen en zelf uit te printen.

Aladdin
eToken van Aladdin is een USB-gebaseerde sleutel voor data- en netwerkbeveiliging, die vanaf oktober in Nederland te verkrijgen is. De eToken wordt in de USB-poort van een computer gestoken om zo toegang te bieden tot beveiligde PC's en netwerken. Toepassingen zijn onder andere toegangscontrole van extranetten, VPN’s, WAN’s, e-commerce en e-banking.

Continuity Planning Associates
Continuity Planning Associates adviseert over calamiteitenrisico's, bedrijfscontinuïteitsplannen en geeft adviezen over preventieve maatregelen. Op de beurs Infosecurity.nl presenteert het bedrijf zijn specialisatie, namelijk het opstellen van continuiteitsplannen voor ICT-afdelingen.

Control Break Europe
Control Break Europe presenteert de producten Consus en Smarty. Het pakket Consus is een 'e-mail server gateway' gebaseerd op PKI, die elektronische communicatie via het Internet beveiligt. Dit product beschermt het systeem met krachtige encryptie zonder dat het gebruik van interne e-mail wordt beinvloed. Consus versleutelt en/of ondertekent met een digitale handtekening alle of specifieke e-mailberichten en bijlagen. De Smarty is een smartcard reader die in een standaard floppydrive wordt gebruikt. Een reguliere smartcard kan in deze reader geschoven worden, waarna de reader in de drive wordt geplaatst. PC-programmatuur die met de smartcard werkt, communiceert door middel van de floppydrive met de card, via de Smarty.

CopyMaster
CopyMaster introduceert MailSafe, een oplossing op het gebied van e-mailbeveiliging. Het programma biedt functies als attachment-encryptie, digitale handtekeningen, openbaar en persoonlijk key management. Ook presenteert het bedrijf Program Security Guard. Hiermee worden de problemen rond het millennium het hoofd geboden.

JH-Systems
JH-Systems presenteert tijdens de beurs het allernieuwste informatiebeveiligingsproduct van Data Fellows, de F-Secure Workstation Suite. Deze is gebaseerd op Data Fellows' nieuwe, drielaags data security management-architectuur F-Secure Framework. Hierdoor is de netwerkbeheerder in staat vanuit een centrale PC de 'security policies' te definiëren en te managen.

Kahuna Network Solutions
Kahuna biedt onder meer 'WatchGuard Firebox'-oplossingen, MIMEsweeper content security- en Celo-oplossing voor e-mail en Web (128 bit SSL). Kahuna heeft een samenwerking afgesloten met KPN Telecom voor het leveren van een turnkey systeem en dienstoplossing, gebaseerd op de WatchGuard Firebox 2 (netwerken tot ongeveer 1000 gebruikers). WatchGuard kent inmiddels ook een Firebox 2 plus (tot 5000 gebruikers).

LCI Smartpen
De LCI Smartpen is een authenticatiesysteem dat is gebaseerd op biometrie en dat gebruikmaakt van een draadloos computersysteem. Het systeem is geminiaturiseerd en heeft de vorm van een pen. Sensoren die in de pen zitten, meten de druk in de pen en de schrijfbeweging. Hierbij verwerkt de miniprocessor de data. Een zendertje verstuurt de data naar een computer waarbij direct blijkt of de handtekening inderdaad bij de persoon hoort die de pen hanteert.

Le Reseau
SAFE! is een abonnement op twee diensten van Le Reseau. Het abonnement voor de penetratietest onderzoekt vier keer per jaar welke risico's er in de Internetoplossing van een bedrijf aanwezig zijn, op basis van de kennis van hackers. Het Alert-abonnement informeert over nieuw ontdekte bugs en lekken in systemen, waarna de klant zelf actie kan ondernemen.

Norman/SHARK
Norman/SHARK introduceert een nieuwe service in de Nederlandse markt, Secure Data Erasure. Norman Secure Data Erasure is een service die garandeert dat opgeslagen informatie 100% wordt verwijderd. Daar is Norman/SHARK zo zeker van, dat ze per erasure een certificaat uitgeven om dit te bevestigen.

Philips Crypto
Philips introduceert haar VKaart op de beurs, die de groeiende vraag onderstreept naar verbeterde beveiliging van informatie, verkregen via en verwerkt door PC's. De VKaart omvat een hard/softwaremodule die kan worden gebruikt met Windows NT-software en die garant staat voor een betrouwbare toegangscontrole tot de PC. De VKaart beheert alle inputs/outputs en alle netwerkcommunicatie.

PentaSafe
PentaSafe introduceert een gratis '10-point Security Check' CD-ROM op de Check scant een systeem in een paar minuten, wat normaal uren zou kosten. Hierbij valt te denken aan het scannen van AS/400 en het aangeven van eventuele risico's in het systeem. De resultaten worden weergegeven in een rapportage. De CD hoeft niet te worden geinstalleerd en het programma verdwijnt bij het uitzetten van de computer.

Percomad
Percomad heeft zich gespecialiseerd in de beveiliging van de werkplek - mobiel of thuis - en de verbinding van werkplek naar het netwerk op kantoor. Percomad biedt hierbij complete, modulair opgebouwde oplossingen. Uitgangspunt is volledige transparantie in bestaande 'gemixte' netwerkomgevingen, conform standaarden. In Nederland biedt Percomad samen met haar partner Advanced Encryption Technology Europe (AET) producten en diensten voor informatiebeveiliging.

Rinner Systems Distribution
Rinner Systems Distribution vertegenwoordigt Trend Micro, producent van antivirussoftware en -services. Tijdens de beurs worden ScanMail en InterScan geïntroduceerd. ScanMail (voor Microsoft Exchange 3.0) scant e-mail attachments op virussen voordat deze worden afgeleverd bij de ontvanger. Ook is het de oplossing voor filtering op serverniveau en voor 'spam'-blokkering. InterScan kan het bekijken van bepaalde Web-sites blokkeren, scant voor Internetvirussen en rapporteert het Internetgebruik binnen de gehele organisatie.

Rittal
Rittal biedt Computer Multi Control (CMC), een complete oplossing voor het bewaken van netwerken en serverbewakingssystemen. Het bestaat uit een basistoestel, sluittechniek, bewakingssensoren, montageservice en PS 400.

Roccade
Roccade levert diensten die betrouwbaarheid voor Internet bieden. Hiervoor heeft Roccade BIT-dienstverlening ontwikkeld. Dit is een Beveiligde Internet Toegang voor een vast tarief per gebruiker per maand. Hierdoor is het voor bedrijven met deze doeleinden niet meer nodig te investeren in firewalls en beheer. Ook heeft Roccade het VeriSign processing center voor de Benelux gerealiseerd. Met VeriSign-certificaten is het mogelijk berichten te versleutelen en te ondertekenen, waardoor informatie beveiligd kan worden uitgewisseld.

ThunderStore
ThunderStore is gespecialiseerd in beveiligingssoftware en lanceert op de beurs een nieuw product op het gebied van netwerkbeveiliging: eX-Ray protection. De eerste introductie zal plaatsvinden in de vorm van het product ThunderTrack Client. ThunderTrack kan worden beschouwd als een Management Policy Enforcer, die de controle over bedrijfsdata teruggeeft. ThunderTrack scant en controleert bestanden op basis van de inhoud. Afhankelijk van deze inhoud kan ThunderTrack hier acties op loslaten.

Informatie over Infosecurity.nl - zoals het seminarprogramma en de registratie - kunt u vinden op de Website van Infosecurity.nl: www.infosecurity.nl.

Noot voor de pers:
Indien u deze beurs wilt bezoeken, kunt u zich bij ons aanmelden, zodat een kosteloos toegangsbewijs voor u klaar ligt bij de entree. U kunt zich telefonisch aanmelden op nummer 030 6565 070 of per e-mail (jacob-(jan@lvtpr.nl)).

Over Reed Exhibitions Netherlands
Reed Exhibitions Netherlands is onderdeel van Reed Exhibition Companies: wereldwijd marktleider in de organisatie van beurzen en tentoonstellingen. In Nederland organiseert Reed Exhibitions onder andere de beurzen Geldzaken, Nursing Powder & Bulk, Solids en Infosecurity.nl. Meer informatie over Reed Exhibitions Netherlands is te vinden op www.reedexpo.nl.

Meer informatie voor redacties:

Reed Exhibitions Netherlands
Martine van der Heijde-Taks
telefoon 020 515 92 80
e-mail (mvan.der.heijde@reedexpo.nl)

Lammers van Toorenburg PR
Ward van Beek
telefoon 030 656 50 70
e-mail (ward@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...