Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agapè FamilyLife-conferentie: Investeren in je huwelijk

Datum nieuwsfeit: 14-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agapè

P E R S B E R I C H T

Investeren in je huwelijk

FamilyLife-conferentie

DOORN - Dit najaar organiseert FamilyLife (een onderdeel van Agapè) drie huwelijksconferenties. In deze conferenties wordt echtparen de gelegenheid geboden eens in alle rust hun huwelijk en de christelijke waarden daarin te evalueren en nog meer uit hun relatie te halen dan er al in zit.

Allerlei facetten van het huwelijk komen in een "FamilyLife"-conferentie aan bod. Er wordt gekeken naar het plaatje dat ons in de Bijbel over het huwelijk wordt geschetst, en hoe we daar in deze tijd mee uit de voeten kunnen. Verder wordt gesproken over communicatie, de verschillen tussen man en vrouw, conflicten en intimiteit. "Voor vele zaken in ons leven kunnen we cursussen volgen, maar waar het ons huwelijk betreft lijken we soms te vinden dat het allemaal vanzelf moet gaan", zegt Hans Waagmeester, die samen met zijn vrouw Adeline mede leiding geeft aan de "FamilyLife"-conferenties. "En toch is het zo belangrijk zo nu en dan extra aandacht te besteden aan je relatie, en daar ook door anderen iets voor aangereikt te krijgen."

In de conferentie wordt verder gekeken naar de waarde van een goed huwelijk naar buiten toe: wat kan een open en stabiel huwelijk betekenen voor de kinderen (als die er zijn), de gemeente en de wereld? Waagmeester: "Het gezin wordt wel de 'kleine kerk' genoemd. Als het in je huwelijk goed gaat, heeft dat een positieve invloed op je omgeving. Ook waar het gaat om het doorgeven van het Evangelie. Daarom vinden wij het zo belangrijk in het huwelijksleven van christenen te investeren."

De onderwerpen worden behandeld middels toespraken, video-fragmenten en diverse opdrachten die de echtparen samen doen. Verder is er tijd voor ontspanning; samen een eindje wandelen, van muziek genieten en gezellig dineren.

De conferenties vinden plaats in "Levend Water" te Callantsoog (14-16 oktober), "Kasteel Rhederoord" in De Steeg (22-24 oktober) en "Stokershorst" te Nederweert (3-5 november; alleen open voor leidinggevenden in de gemeente). Sprekers zijn onder andere: Hans en Adeline Waagmeester, Jan en Nel Kits en Ronald en Jetty Lammers.

Een gratis folder kan worden aangevraagd bij Agapè, tel. 0343 - 41 57 41. Voor meer informatie: Hans en Adeline Waagmeester, tel. 0318 - 51 15 60.

Doorn, juli 1999


Jeene van der Hoef
(webmaster@agape.nl)
Copyright © 1999, Jeene van der Hoef, Laatste wijziging - 10-08-99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie