Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraakavond bestemmingsplan buitengebied Hilversum

Datum nieuwsfeit: 14-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Meepraten over nieuw bestemmingsplan buitengebied
29 september 1999

Het Hilversumse buitengebied is onze bescherming dubbel en dwars waard. Met de huidige bestemmingsplannen is dat echter niet goed mogelijk. Vandaar dat de gemeente al die verouderde bestemmingsplannen wil vervangen door één nieuwe. Het adviesbureau SAB uit Arnhem gaat in opdracht van de gemeente het bestemmingsplan maken.

Toch is het niet zo dat het bestemmingsplan louter en alleen gemaakt wordt door mensen, ver weg achter een bureau in Arnhem. Er is nauw overleg met allerlei Hilversumse belangengroeperingen. Een breed samengestelde klankbordgroep (er zitten vertegenwoordigers in van het overkoepelend wijkoverleg, van natuurorganisaties, de ondernemersvereniging e.d.) zorgt voor de invulling van de hoofdlijnen van het plan.

Mening geven

Het gebied is aan een grondig (veld)onderzoek onderworpen en (opnieuw) in kaart gebracht. Wat dat heeft opgeleverd kan iedereen die maar wil op donderdag 14 oktober zelf komen bekijken in de Tuinkamer van het raadhuis. Het is niet alleen mogelijk om het resultaat van het (veld)onderzoek te bekijken, er is ook volop gelegenheid om een eigen mening te geven over hetgeen geïnventariseerd is en over de kaarten. Deze kaarten spelen later een grote rol bij het handhaven van het bestemmingsplan.

Tuinkamer

Gemeente-ambtenaren en medewerkers van het adviesbureau staan op donderdag 14 oktober van ‘s middags 14.00 tot 17.00 uur en ‘s avonds van 19.00 tot 21.00 uur gereed om een toelichting te geven en reacties aan te horen. Direct betrokkenen zijn inmiddels hiervoor uitgenodigd, maar ook wie geen uitnodiging heeft ontvangen, is van harte welkom.

Hoe verder
Op- en aanmerkingen over de inventarisatie kunnen mogelijk worden opgenomen in de inventarisatienota. Tussen het moment waarop de inventarisatienota uiteindelijk door het college wordt vastgesteld en het ogenblik waarop het definitieve bestemmingsplan van kracht wordt, ligt een lange weg te gaan en moeten nog verschillende stappen worden genomen en procedures worden doorlopen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met de heer P. Meijer, telefoon 629
24 02. Hij werkt bij de dienst Stadsontwikkeling, afdeling Beleid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie