Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking EUR Onderwijs- en Onderzoeksprijs 1999

Datum nieuwsfeit: 14-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

14 oktober 1999

EUR Onderwijs- en Onderzoeksprijs 1999

De internist A.H. Bootsma en econometrist S. Zhang nemen op donderdag 14 oktober 1999 de onderwijs- en onderzoeksprijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam in ontvangst. Zij zijn voor deze jaarlijkse prijs voorgedragen door zowel hoogleraren als studenten. Dit eerbewijs, bedoeld om de kwaliteit in het onderzoek en onderwijs te stimuleren, levert de winnaars 15.000 gulden en een oorkonde op. Drs. P. Zevenbergen, voorzitter van de Vereniging Trustfonds EUR, reikt de prijzen uit. Rond de uitreiking is een speciale discussiebijeenkomst georganiseerd.

Onderwijsprijs

Dr. A.H. Bootsma (37) is als internist-staflid verbonden aan de afdeling Inwendige Geneeskunde III. Naast zijn taak als chef de polikliniek is hij coördinator van het Medisch Probleem Oplossend Onderwijs aan de Faculteit der Geneeskunde en
Gezondheidswetenschappen. Hij is een goed onderzoeker, maar tevens een gedreven docent die zich sterk heeft gemaakt voor de faculteitsbrede onderwijsvernieuwing. Door zijn positieve houding heeft Bootsma zowel studenten als collegas voor zijn vernieuwende aanpak weten te vinden. Studenten leren aan de hand van de praktijk een strategie uit te zetten voor de diagnostisering en behandeling van een klacht. De jury is van mening dat deze stimulator van het medisch probleemoplossend onderwijs met recht voor de Onderwijsprijs 1999 in aanmerking is gekomen.

Onderzoeksprijs

Dr. S. Zhang (35), assistant professor van het Econometric Institute aan de Faculteit der Economische Wetenschappen, is research fellow van het Tinbergen Instituut en van de TRIAL Onderzoekschool.

Hij staat bekend als een uiterst gedreven en talentvolle onderzoeker; een expert op het gebied van inwendige punt methoden voor lineaire en semi-definiete programmering. Het gaat hierbij om het aanpakken van optimaliseringsproblemen, bijvoorbeeld op het gebied van transport en distributie, waartoe wiskundige modellen en opsporingsmethoden worden ontworpen. Zhang heeft deze methoden ook weten toe te passen in de financiering. Hij is een van meest vooraanstaande onderzoekers op dat gebied. De jury was onder de indruk van zijn internationale uitstraling, potentiële kracht en allure en van de breedte en variatie in zijn werk. Zijn publicatielijst is zeer omvangrijk. Zhang wordt veel gevraagd als spreker op internationale conferenties.

Programma

Net als in voorgaande jaren wordt rond de uitreiking een speciale discussiebijeenkomst georganiseerd. De prijswinnaars geven een korte presentatie over hun werk en er vindt met hen een gedachtewisseling plaats over de door hen gedeponeerde stellingen.
* 13.30 uur ontvangst Athene zaal Erasmus Expo & CongresCentrum
* 14.00 uur welkom rector magnificus prof.dr. P.W.C. Akkermans MA
* 14.05 uur uitreiking Onderwijsprijs door drs. P. Zevenbergen, voorzitter Vereniging Trustfonds EUR

* 14.10 uur presentatie en stellingen winnaar Onderwijsprijs dr. A.H. Bootsma

* 14.40 uur discussie onder leiding van de rector magnificus
* 15.00 uur pauze

* 15.25 uur uitreiking Onderzoeksprijs door drs. P. Zevenbergen, voorzitter Vereniging Trustfonds EUR

* 15.30 uur presentatie en stellingen winnaar Onderzoeksprijs dr. S. Zhang

* 16.00 uur discussie onder leiding van de rector magnificus
* 16.20 uur afsluiting met conclusie en slotwoord prof.dr. P.W.C. Akkermans MA

* 16.30 uur receptie

Noot voor de pers

Prijsuitreiking donderdag 14 oktober 1999
plaats: Woudestein Erasmus Expo & Congres Centrum , Athene zaal info: mw. M. Wenckebach, tel 010 408 7880
e-mail (info@emco.fgg.eur.nl) of bij de afdeling Interne en Externe Betrekkingen, tel. 010 408 1777

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie