Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 14-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten 14 oktober 1999 tot 9.30 uur
09:49 donderdag 14 oktober 1999

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

DROUWENERMOND
Aanrijding met letsel
Bij een aanrijding op woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur, waarbij vier auto's betrokken waren, zijn twee bestuurders gewond geraakt. Het ongeval ontstond toen een 47-jarige man uit Leek vanaf de Drentse Mondenweg linksaf wilde in de richting van de visvijver. Hij stond daar voorgesorteerd. Achter hem naderden een 55-jarige man uit Kiel-Windeweer en daarachter een 50-jarige vrouw uit Nieuw-Buinen. De laatste zag de voorgesorteerde auto niet staan en botste tegen diens achterzijde. Daardoor kwam de man uit Leek met zijn auto op de andere weghelft, en werd daar aangereden door een tegemoetkomende auto. Deze werd bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Stadskanaal. De man uit Leek en de vrouw uit Stadskanaal zijn per ambulance met nek- en rugklachten overgebracht naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal.

ASSEN
Fietsendief aangehouden
Woensdagavond omstreeks 19.30 uur is in de buurt van het Stationsplein een 14-jarige jongen uit Assen aangehouden. Hij had kort daarvoor een fiets gestolen. De politie trof hem na de melding met de gestolen fiets aan. De jongen wordt doorgestuurd naar HALT.

ASSEN
Inbraak sportkantine
Woensdagnacht omstreeks 1.30 uur is ingebroken in een sportkantine aan de Kortbossen. Om binnen te komen was een ruit ingeslagen. Uit de kantine is, voor zover op dit moment bekend, snoep en frisdrank weggenomen.

ASSEN
Winkeldiefstallen
Woensdagmiddag omstreeks 14.30 uur is een 17-jarig meisje uit Assen aangehouden wegens diefstal. Dat gebeurde in een winkel aan de Singelpassage. Ze had daar een flesje parfum gestolen ter waarde van 30 gulden.
Enkele uren later, omstreeks 16.30 uur, werd bij een winkel aan het Forum een 28-jarige man uit Assen aangehouden wegens diefstal. Hij bleek de dag ervoor ook al te zijn opgepakt. De man, verslaafd aan drugs, is nu in verzekering gesteld.

HOOGEVEEN
Winkeldiefstal
Woensdagmiddag tegen 15.00 uur is een 15-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden wegens diefstal van zes paar sokken. Dat gebeurde in een winkel aan de Hoofdstraat. Op het moment dat hij de winkel uit liep ging het alarm af.

EMMEN
Autobrand
Woensdagnacht omstreeks 2.00 uur is brand ontstaan in een geparkeerde auto aan de Ruinerbrink. Deze auto, eigendom van een 40-jarige bewoner van deze straat, brandde geheel uit. Volgens de eigenaar is kortsluiting de oorzaak geweest. Aan weerszijden van deze auto stonden twee andere auto's geparkeerd. Een van deze twee, eigendom van een 43-jarige bewoner, brandde ook geheel uit. De andere, eigendom van een 32-jarige bewoner, liep forse brandschade op.

EEN
Hennepkwekerij aangetroffen
Woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur voerde de politie een controle uit op de aanwezigheid van vuurwerk, in een loods aan de Veenhuizerweg. Daar werd ongeveer 50 kilo vuurwerk aangetroffen, dat is in beslag genomen. Bij die controle roken de politiemensen ook iets bekends, en troffen even later in een andere schuur op het terrein een hennepkwekerij aan. De 33-jarige bewoner is aangehouden. De kwekerij, die 570 planten bevatte, was zeer professioneel ingericht. Ongeveer de helft van de planten was kort tevoren geoogst en verkocht. De kwekerij is direct ontmanteld.

ROLDE
Auto-inbraak
Woensdagnacht is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Eswal. De 51-jarige eigenaar mist de radio-cdspeler. De auto is zonder schade opengemaakt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie