Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Certificaat Nederlands als Vreemde Taal in Leuven, Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 14-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Dienst Communicatiezaken, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 14 oktober 1999

Dienst Communicatie

PERS & VOORLICHTING Persbericht

Taalunie verplaatst 'Certificaat Nederlands als Vreemde Taal' (CNaVT) naar KU Leuven en KU Nijmegen

Per 1 september 1999 is het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT) ondergebracht bij het Centrum voor Taal en Migratie van de Katholieke Universiteit Leuven en het Universitair Talencentrum Nijmegen van de Katholieke Universiteit Nijmegen. Het CNaVT - een project van de Nederlandse Taalunie - was sinds het begin van de jaren tachtig verbonden aan de Université Catholique de Louvain-la-Neuve. Onlangs heeft de Nederlandse Taalunie besloten om de samenwerking met de Université Catholique de Louvain-la-Neuve te beëindigen en het certificaat aan een andere instelling toe te vertrouwen. Daarbij uitte de Nederlandse Taalunie de nadrukkelijke wens dat een Vlaams/Nederlands interuniversitair project het 'nieuwe' CNaVT vorm zou geven.

Het projectteam uit Leuven en Nijmegen heeft de opdracht gekregen om een nieuw examen te ontwikkelen dat in 2002 voor het eerst zal worden afgenomen. Daarbij moet worden tegemoet gekomen aan de behoeften van de doelgroep en aan de nieuwste internationale ontwikkelingen op het terrein van toetsontwikkeling, toetsafname en certificering. Daarnaast wordt er een toetsenbank opgezet die de docenten in staat stelt om hun cursisten testen aan te bieden die aansluiten op hun onderwijstraject.

Doel van het CNaVT is om mensen de mogelijkheid te bieden om via een systeem van centrale examinering een internationaal erkend certificaat Nederlands als vreemde taal te behalen. Dit kunnen studenten zijn die buiten Vlaanderen en Nederland Nederlands studeren aan een universiteit, bijv. in Indonesië, Rusland, Wallonië, maar ook personen die om wat voor reden dan ook geïnteresseerd zijn in het behalen van een internationaal erkend certificaat.

Voor meer informatie over het CNaVT kunt u contact opnemen met: dhr. drs. P. Van Avermaet (KUL), tel. 0032-(0)16-325367, (cnavt@arts.kuleuven.ac.be)
mw. drs. J. Bakx (KUN), tel. 0031-(0)24-3611425, (cnavt@let.kun.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie