Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KvK Utrecht: Geen uitzonderingspositie voor fabriekswinkels

Datum nieuwsfeit: 14-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Utrecht, 14 oktober 1999

Standpunt Kamer van Koophandel Utrecht:

GEEN UITZONDERINGSPOSITIE VOOR FABRIEKSWINKELS

De Utrechtse Kamer van Koophandel is van mening dat er geen nieuw beleid nodig is ten aanzien van de zogeheten fabriekswinkels. Ondanks de nieuwe formule zijn deze ‘factory outlets' gewone winkels die zich willen vestigen op goed bereikbare en relatief goedkope locaties. Om die reden ziet de Utrechtse KvK geen reden om voor deze categorie een uitzonderingspositie in het leven te roepen. De fabriekswinkels kunnen zich wat de KvK betreft vestigen in bestaande winkelcentra, net als ieder andere winkelformule.

Het dagelijks bestuur van de Kamer van Koophandel heeft zich over deze materie gebogen en dit standpunt vastgesteld naar aanleiding van recente publiciteit over de bouw van toekomstige ‘factory outlet centers' in Lelystad, Roermond en Goes. Winkeliers in deze binnensteden tonen zich verontrust over deze nieuwe detailhandelformule. In de regio Utrecht bestaan vooralsnog geen plannen voor de bouw of vestiging van fabriekswinkels. Fabriekswinkels zijn afkomstig uit de Verenigde Staten en inmiddels overgewaaid naar Frankrijk, Engeland, België en Oostenrijk. Nederland en Duitsland staan nu op de nominatie om fabriekswinkels te krijgen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie