Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht De Leijgraaf

Datum nieuwsfeit: 14-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Donderdag 14 Oktober

SNELHEIDSCONTROLE

De politie heeft woensdagmiddag op de Middenpeelweg in Odiliapeel tussen 13.30 en 16.00 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 562 passerende voertuigen reden er 128 te hard. De snelste reed 136 km. per uur. Donderdagmiddag heeft de verkeerscontroleur van de politie op snelheid gecontroleerd samen met groep zes van de basisschool de Vlonder. Dit gebeurde tussen 14.30 en 15.30 uur op de Hoevenseweg in Uden ter hoogte van de Kreijten. Er passeerden daar 276 automobilisten en daarvan reden er 64 te hard. De snelste reed 85 km. per uur. 85 km.

WAPENS INGENOMEN

Woensdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Kornetstraat in Uden een aantal wapens ingenomen. Een 13-jarige jongen verklaarde vanuit zijn slaapkamer met een luchtbuks op een pop te hebben geschoten. Tijdens deze schietpartij werd in de buurt een ruit van een andere woning vernield. De politie heeft de buks in beslaggenomen en nam tevens enkele steekwapens, een drietal luchtdrukwapens en onderdelen van munitie mee. Deze wapens waren eigendom van een 18-jarige broer van de jongen. Van de steekwapens, een dolk, een hakmes, een werpmes en een zelfgemaakt steekwapen, deed de 18-jarige vrijwillig afstand.

INBRAAK IN RESTAURANT

Afgelopen nacht is ingebroken in een restaurant aan de Kerkstraat in Zeeland. Na het vernielen van een ruit gingen de daders er vandoor met een (overigens lege) spaarkas.

POGING INBRAAK

Onbekende hebben in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een winkel aan de Drossaard in Uden. Ook hier werd een ruit vernield. In de ontstane ruimte lagen twee ATB-fietsen. Kennelijk hebben de daders geprobeerd deze fietsen te stelen, maar omdat de rijwielen samen met een kabelslot aan een derde fiets zaten vastgebonden is dit niet gelukt. Er wordt niets vermist.

GEREEDSCHAP VERDWENEN

Afgelopen nacht is ingebroken in een clubgebouw aan de Brabantstraat in Volkel. Men mist een aantal elctrische handgereedschappen.

AUTO GESTOLEN

Op de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk is afgelopen nacht een auto gestolen. Het betrof een zwarte Volkswagen Passat statiobcar, kenteken DZ-XX-57. De waarde ervan is ongeveer f.10.000,--.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Vanmorgen is op de kruising Liessentstraat-Frontstraat in Uden een 23-jarige vrouw uit Nistelrode bij een aanrijding gewond geraakt. De vrouw kreeg op de kruising met haar auto geen voorrang van een 29-jarige autobestuurder uit Eindhoven. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel, de Eindhovenaar kwam met de schrik vrij.

SLEUTELBEEN GEBROKEN

De 67-jarige man die woensdagochtend op de President Kennedylaan in Uden bij een aanrijdign gewond raakte liep daarbij een gebroken sleutelbeen en enkele gekneusde ribben op. De man man kwam op de kruising met de Leeuweriksweg in botsing met een 22-jarige fietser. De fietser, die ongedeerd bleef, reed zonder licht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie