Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tegelplein op speelveld Pelmolen Maassluis

Datum nieuwsfeit: 14-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: MO227
Datum: 14 oktober 1999

Tegelplein op speelveld Pelmolen

De komende periode zal een verhard tegelpleintje worden aangelegd op een deel van het speelveld tussen de Pelmolen, Verfmolen en Stadsmolen in de Steendijkpolder-Noord in Maassluis. Het gemeentebestuur heeft hiertoe besloten nu de resultaten van een enquête die onder omwonenden is gehouden, bekend zijn geworden. Een meerderheid van de omwonenden die gereageerd hebben op de vraag van de gemeente, heeft zich uitgesproken voor de aanleg van een verhard terreintje.

De discussie over het al dan niet aanleggen van een verhard pleintje speelt al langere tijd. Zo'n twee jaar geleden heeft de gemeente omwonenden reeds gevraagd naar hun mening over de inrichting van het speelveld aan de Pelmolen, dat tot nu toe bestaat uit een groot grasveld met een klein speelplekje voor jonge kinderen. De uitkomst van de toen gehouden enquête gaf aanleiding de inrichting van het veld niet te veranderen.
In de loop der tijd heeft de jeugd uit de wijk zich echter meerdere malen tot de gemeente gewend met het verzoek dit besluit in heroverweging te nemen. Jongeren gaven aan wel degelijk behoefte te hebben aan een andere inrichting van het speelveld. Dit omdat het grasveld, met name in de herfst en winter, slechts beperkt bruikbaar is. Bovendien vragen sporten als basketbal en skaten om een verharde ondergrond. Naar aanleiding van het breed gedragen verzoek van de jeugd, heeft de gemeente besloten de keuze voor het al dan niet gedeeltelijk verharden van het speelveld nogmaals aan de omwonenden voor te leggen.

Resultaten enquête

177 huishoudens in de omgeving van het speelveld hebben eind augustus van dit jaar een brief met antwoordkaart in de bus gekregen. De bewoners kregen de keuze tussen twee varianten voorgelegd: het veld laten zoals het is, of gehoor geven aan het verzoek van de jeugd en een deel van het veld verharden. 103 huishoudens hebben hun mening aan de gemeente kenbaar gemaakt, een respons van bijna 60%. Van deze 103 hebben er 38 op de antwoordkaart aangegeven dat hun voorkeur uitgaat naar het handhaven van de bestaande situatie, terwijl 15 voorstanders hiervan op een andere wijze (handtekeningenlijst, brief) hun mening hebben gegeven. In totaal hebben zich dus 53 huishoudens uitgesproken voor de variant "laten zoals het is". 65 huishoudens hebben via de antwoordkaart hun voorkeur uitgesproken voor de aanleg van een verhard tegelplein op het speelveld. Dat is 63% van het totaal aantal ingezonden reacties.

Basketbalplein aangepast aan wensen
Een meerderheid van de omwonenden van het speelveld die hebben gereageerd is dus voorstander van de aanleg van een verhard tegelplein. De gemeente heeft dan ook besloten een dergelijk plein aan te gaan leggen. Bij de aanleg van het plein wordt echter wel degelijk rekening gehouden met bezwaren die door tegenstanders zijn geuit. Het oorspronkelijke plan is daarom iets gewijzigd. Het tegelplein wordt wat meer naar het midden van het grasveld verschoven, waardoor het met name wat verder van de woningen aan de Pelmolen af komt te liggen. Ballenvangers van twee meter hoog zijn daardoor niet meer noodzakelijk en er zullen dan ook gewone hekjes van een meter hoogte worden geplaatst. Bovendien komt er een bomenrij tussen het basketbalplein en de Pelmolen. Een tafeltennistafel die reeds in het speeltuintje aanwezig was, wordt iets verplaatst, waardoor er minder hinder ontstaat voor de kleinere kinderen in het speeltuintje. De omwonenden zijn inmiddels over het besluit van het gemeentebestuur geïnformeerd.

Laatste wijziging: 14 October 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie