Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen afspraken over rekeningrijden rond Utrecht

Datum nieuwsfeit: 14-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

GEEN AFSPRAKEN OVER REKENINGRIJDEN ROND UTRECHT

De gemeente Utrecht heeft geen aanbod gedaan aan minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat om een proef met rekeningrijden rond de stad te organiseren. Dit in tegenstelling tot de berichtgeving in de media deze ochtend. De gemeente Utrecht is in voortdurend overleg met het ministerie van Verkeer en Waterstaat over de bereikbaarheid van Utrecht, hoogwaardig openbaar vervoer, rekeningrijden, Leidsche Rijn en het Utrecht Centrum Project. Minister Netelenbos heeft te kennen gegeven nogmaals geïnformeerd te willen worden over het standpunt dat Utrecht in 1997 heeft ingenomen over rekeningrijden.

Destijds heeft de stad Utrecht, samen met de provincie en het Bestuur Regio Utrecht (BRU), het Ministerie laten weten, dat ze niet zonder meer tegen rekeningrijden is. De regio heeft aangegeven bereid te zijn over rekeningrijden te praten onder een aantal voorwaarden. Die zijn op hoofdlijnen:
- De regio beschouwt rekeningrijden als een integraal onderdeel van een samenhangend pakket van flankerende en infrastructurele maatregelen, waarvan Randstadspoor en transferia deel uitmaken.
- De dekking van investerings- en exploitatiekosten van deze maatregelen dient gegarandeerd te zijn.
- Rekeningrijden mag geen extra verkeersbelasting van het onderliggende provinciale en gemeentelijke wegennet veroorzaken.
- De proef moet op randstadniveau worden gehouden met eenzelfde tarief.
- De opbrengsten dienen terug te vloeien naar de betreffende regio's.
- De milieu- en economische effecten moeten vooraf worden bepaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie