Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overzicht Arttra's culturele programma's

Datum nieuwsfeit: 15-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ARTTRA

ARTTRA'S CULTURELE PROGRAMMA'S

Nieuwsbrief
ARTTRA 1999

de specialist in culturele programma's op maat
jaargang 7, nummer 3

wandeling Betondorp en bezoek atelier-woonhuis
een Huis vol Stemmen
vernieuwd Van Gogh Museum
Rembrandt
lezingen beeldende kunst en muziek van de 20ste eeuw

Betondorp en een kunstenaarsinterieur
Betondorp is voor velen bekend uit films en als roemruchte buurt waar Gerard Reve en Johan Cruijff opgroeiden. ARTTRA verzorgt een speciale architectuurrondleiding door deze woonwijk van internationale faam. In de jaren twintig werd het gebouwd met het toen nieuwe beton, als goedkoop alternatief voor de duurdere bouwwijze van de Amsterdamse School. Tijdens de wandeling wordt u ontvangen in een voormalige school in Amsterdamse School-stijl, verbouwd door een kunstenaarsechtpaar tot een riante woning. Authentieke elementen zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven, zoals de reeks 'dierentegeltjes' in de gang, een smeedijzeren kachel en typische raamverdelingen. Ook bezoekt u het atelier, waar koffie of een aperitief wordt geserveerd.

Een Huis vol Stemmen
ARTTRA neemt uw gezelschap mee naar een bijzondere interactieve muziektheaterproductie in een prachtig grachtenpand. Met een oorfoon treedt u binnen in een labyrint vol gangen en kamers waar illusie en werkelijkheid stuivertje wisselen. Via sensoren verbonden aan een computer bent u hoofdpersoon in een theatrale ontdekkingstocht, geleid door stemmen, beelden en geluidseffecten (in het Nederlands en Engels).
Script, visuele vormgeving en geluid zijn gemaakt door bekende schrijvers, kunstenaars, acteurs en een componist. Daarna kunt u op dezelfde locatie gezamenlijk lunchen of dineren. Theater Instituut Nederland - Amsterdam - 23 november t/m 1 september 2001

Vernieuwd Van Gogh Museum en Museumplein De nieuwbouw van de Japanse architect Kurokawa is een grote aanwinst voor het Van Gogh Museum. ARTTRA verzorgt speciale architectuurrondleidingen door de nieuwe vleugel, eventueel gecombineerd met een wandeling over het Museumplein. Ook organiseren wij rondleidingen voor alle actuele tentoonstellingen. Er zijn nu vaste tijden voor groepen van maximaal 15 personen: maandag t/m vrijdag om 10.30, 12.00, 13.30 of 15.00 uur.
Dialezingen zijn mogelijk in het museum, maar voor uw gezelschap ook op andere locaties op een tijdstip van uw keuze. Tevens verzorgen wij rondleidingen voor exclusieve avondontvangsten.

Rembrandt
Geen andere kunstenaar heeft zichzelf zo vaak en op zo'n verschillende manier geportretteerd als Rembrandt. Hij beeldde zichzelf af in rollen van bedelaar, held, of oosterling, gevierd portretschilder en oude man tot historische figuur. Het Mauritshuis in Den Haag toont in een tentoonstelling vele geschilderde, maar ook geëtste en getekende zelfportretten. Rondleidingen zijn niet mogelijk, maar wij organiseren dialezingen over deze tentoonstelling of andere thema's rondom Rembrandt. Op elke gewenste locatie.
Wel verzorgen wij rondleidingen door de tentoonstelling Rembrandt als verzamelaar in het Rembrandthuis in Amsterdam. Er zijn kunst, curiositeiten, prenten, tekeningen en andere voorwerpen te zien die hij gebruikte voor zijn werk.
Mauritshuis - Den Haag - 25 september t/m 9 januari 2000 Rembrandthuis - Amsterdam - 25 september t/m 5 januari 2000

Lezingencyclus beeldende kunst en muziek van de 20ste eeuw ARTTRA organiseert een lezingencyclus over beeldende kunst en muziek in het Stedelijk Museum Amsterdam. Aan de hand van de onderstaande thema's zendt de Concertzender een gelijknamig muziekprogramma uit. De lezingen kunnen ook speciaal voor u op een andere locatie gehouden worden.

In de afgelopen honderd jaar hebben muziek en beeldende kunst een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Tegelijkertijd zijn deze gebieden voor een groot publiek steeds minder toegankelijk geworden.
ARTTRA wil geïnteresseerden inzicht geven in de ontwikkeling van en vooral de wisselwerking tussen muziek en beeldende kunst. Waar in de 18de eeuw vaststond dat beide disciplines nooit samen konden gaan, groeiden ze een eeuw later naar elkaar toe en vormde het streven naar versmelting de rode draad in de moderne tijd. De lezingen met dia's en muziek maken een reis door de 20ste eeuw: van Schönberg en Kandinsky via Barbara Hepworth en Iannis Xenakis naar Bill Viola en Brian Eno.

Datum Lezing

21 november Muziek in de ruimte en schilderkunst in de tijd
12 december Van opera tot film: het totaalkunstwerk

23 januari 2000 De klank van de kosmos: symbolisme, mystiek en abstractie
20 februari De schreeuw:
expressionistische muziek,schilderkuns t en architectuur

12 maart Klankkleuren van de avantgarde: van cubisme tot opart 16 april Het bewegende beeld: muzikale sculptuur

14 mei Film en video: versmelting van muziek en beeldende
kunst

Locatie: Stedelijk Museum, auditorium, Paulus Potterstraat 13, Amsterdam Tijd: zondagmiddag 14.30 uur tot 17.00 uur Spreker: drs Michel Didier, kunsthistoricus gespecialiseerd in beeldende kunst en muziek van de 19de en 20ste eeuw Entreeprijs lezing:fl. 10,-- / entree museum gratis uitsluitend voor deelnemers lezing
Concertzender: elke donderdagavond voorafgaand aan de lezing, 22.00 tot 23.00 uur Amsterdam 104.2 FM, Den Haag 107.5 FM, Utrecht 94.1 FM

ARTTRA cultureel organisatiebureau organiseert programma's op maat voor bedrijven en instellingen. Speciale groepsarrangementen rondom bovenstaand thema zijn ook mogelijk.
Voor meer informatie ARTTRA, contactpersoon Marianne Schutte tel. 020 625 93 03.
WWW.ARTTRA.COM

15 okt 99 11:24

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie