Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verdachte aangehouden in onderzoek bedreigingen Uithuizen

Datum nieuwsfeit: 15-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Uithuizen 10/15/99

Verdachte aangehouden in onderzoek Uithuizen/
Vrijdagochtend 15 oktober 1999

Man bekend bedreigingen

De politie heeft donderdagmiddag een 22-jarige man uit Uithuizen aangehouden, die verdachte wordt van het plegen van bedreigingen en vernielingen in het dorp Uithuizen. De man heeft inmiddels bekend zich schuldig gemaakt te hebben aan het bekladden van gebouwen met racistische leuzen en het uiten van bedreigingen naar een groep asielzoekers. De verdachte zal vandaag worden voorgeleid aan de officier van justitie en rechter commissaris.

Op maandag 11 oktober werd de politie geconfronteerd met de bekladding van diverse gebouwen en het deponeren van leuzen en een dode rat in een woning van asielzoekers. Een grootscheeps ingesteld onderzoek heeft uiteindelijk kunnen leiden tot de aanhouding van de verdachte. De verdachte bekende na verhoor en verklaarde zelf problemen te hebben waarvoor te weinig aandacht was, terwijl asielzoekers wel veel aandacht en hulp krijgen.

De politie gaat uit van een eenmansactie van de verdachte. Uit het onderzoek is tot op heden niet gebleken dat de verdachte door anderen werd geholpen. De verdachte zit vast.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie