Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eigenaar bromfiets bedreigd met vuurwapen in Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 15-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Nieuwegein
Beroving mislukt/
Nieuwegein, 15 oktober 1999.

Eigenaar bromfiets bedreigd met vuurwapen.

Op donderdagavond 14 oktober omstreeks 19.15 uur vond een poging tot beroving plaats op het Raadhuisplein in Nieuwegein. Een 16-jarige inwoner van Nieuwegein haalde zijn bromfiets van het slot en op het moment dat hij wilde starten, drukte een onbekende man hem een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn zij.

De man eiste dat het slachtoffer zijn bromfiets af zou geven. Toen het slachtoffer de dader te verstaan gaf dat de bromfiets niet van hem was, bracht dit de dader kennelijk aan het twijfelen. Op dat moment kwam er een andere man uit winkelcentrum Cityplaza op het tweetal toe lopen.

De dader kreeg waarschijnlijk de indruk dat de man die naar buiten kwam bij het slachtoffer hoorde. Hierop nam de dader de benen. Hij vluchtte in de richting van de Noordstedeweg.

De dader was ongeveer 18 jaar oud en droeg een donker jack.

Oproep getuigen.

De politie van district Lekstroom stelt een onderzoek naar de dader in en wil graag in contact komen met getuigen van deze poging tot beroving. Getuigen kunnen telefonisch contact opnemen met het bureau in Nieuwegein.

Telefoonnummer bureau Nieuwegein: 030 - 6 02 31 11.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie