Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Roccade verwerft Staffware Competence Center certificering

Datum nieuwsfeit: 15-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht
Roccade verwerft Staffware Competence Center certificering

Alkmaar / Zoetermeer, oktober 1999 - - Roccade Public bv - onderdeel van PinkRoccade nv- en Staffware BV hebben een overeenkomst gesloten waardoor Roccade Public de hoogste Staffware-certificering mag voeren, namelijk die van Staffware Competence Center. Voor Roccade is dit een strategische keuze, die de reeds bestaande samenwerking met Staffware officieel bevestigt en het voor het bedrijf mogelijk maakt om zijn diensten breder aan te bieden, bijvoorbeeld aan de andere werkmaatschappijen van PinkRoccade. Staffware BV ziet de overeenkomst als een mogelijkheid om kennis en kunde, opgedaan door Roccade Public in grootschalige projecten, te bundelen en te borgen.

Het expertisecentrum Business Process Automation (BPA) van Roccade Public richt zich op het bieden van deskundige ondersteuning en advisering bij het uitvoeren van workflowprojecten. Volgens Olga Cligge, manager BPA van Roccade Public, is de nieuwe vorm van samenwerking het logische vervolg op de strategische keuze voor Staffware Workflow bij een aantal grote projecten. "Ons kennisnetwerk workflow brengt vele specialisten uit onze organisatie bijeen en zorgt voor de uitwisseling van kennis. Die kennisuitwisseling wordt nu ondergebracht in het Competence Center voor Workflow en Document Automation. Daardoor kunnen wij onze diensten breder aanbieden dan alleen aan overheid en semi-overheid, bijvoorbeeld aan Roccade Finance (banken en verzekeringen) en Roccade Industrious (industrie). Roccade Industrious voerde recentelijk al een Staffware-applicatie uit bij Edon.

Voor Arbeidsvoorziening Nederland voert Roccade Public een zeer groot project uit onder de projectnaam 'Agora'. "Met Agora bouwen Roccade en Staffware aan één van de grootste geïntegreerde Workflow/Oracle-installaties in Europa", stelt Cligge. "Bij zo'n zeer omvangrijk en succesvol project moet veel kennis worden gebundeld; al die expertise was binnen het PinkRoccade concern aanwezig." Bij Agora is onder andere voor Staffware gekozen vanwege de continuïteit die wordt geboden. Staffware verzorgt het commerciële gedeelte en het project wordt ingevuld door Roccade.

Hans Kooistra, Sales Director Nederland van Staffware BV, is ingenomen met het feit dat Roccade Public nu ook als Staffware Competence Center functioneert binnen het expertisecentrum BPA. "Roccade Public heeft een sterke marktpositie binnen de (semi)overheidssfeer en heeft ook al in andere markten bewezen dat zij voor grote projecten de belangrijkste speler is. De in het verleden opgedane kennis kunnen we nu als partners bundelen en behouden."

Staffware BV, Robijnstraat 2, 1812 RB Alkmaar. Telefoon: 072 - 512 0728, fax: 072 - 512 9175. www.staffware.com, e-mail: (info@staffware.nl).

PinkRoccade is een van de grootste ICT-leveranciers in Nederland. Het is een bundeling van tien werkmaatschappijen - waaronder Roccade Public - met eigen deskundigheid op eigen vakgebieden en markten. Het expertisecentrum Business Process Automation van Roccade Public biedt oplossingen voor een flexibele ondersteuning van primaire bedrijfsprocessen door inzet van informatietechnologie. Speerpunt van BPA vormt hierbij Workflowmanagement. Daarnaast beschikt het ook over kennis van Groupware en Documentaire Informatiesystemen (DIS).

Staffware
Staffware is de marktleider op het gebied van Workflowmanagement en is toonaangevend in de automatisering van documentgebaseerde en andere administratieve processen. Het product Staffware maakt een snelle ontwikkeling van workflowoplossingen die bedrijfsregels en -processen automatiseren, mogelijk. Hierdoor kunnen de service aan de klant, de concurrentiepositie, de productiviteit van de organisatie en het voldoen aan strenge wetgevingen, regels en eisen worden verbeterd. Staffware is wereldwijd de snelst groeiende organisatie in de Workflowsector. Met meer dan 550.000 gebruikers is Staffware marktleider met een marktaandeel van 25% in 1998 (volgens Gartner Group). De workflowsoftware, ontwikkeld en gedistribueerd door Staffware, wordt in meer dan 50 landen op de markt gebracht en ondersteund door een netwerk van ruim 350 partners. Volgens recente onafhankelijke onderzoeken, behoort Staffware tot de top 50 van softwarebedrijven in Europa en tot de top 200 van de wereld. Staffware functioneert op een brede reeks IT-platforms en is in te zetten binnen client/server omgevingen. Waarbij aan de client zijde gebruik gemaakt kan worden van alle soorten Windows, Motiv en 'thin-clients' en aan de server zijde van circa 40 soorten Unix en Windows NT; zowel Intel als Alpha. Combinaties van verschillende clients, servers en databases zijn ook mogelijk en ondersteunen zodoende de mogelijkheid om 'enterprise-wide' te groeien. Om de computingstrategie volledig te ondersteunen integreert het met onder andere onafhankelijke toepassingen, imaging, documentbeheer en 'line of business'-systemen.
Nadere informatie over Staffware is beschikbaar op het Web: www.staffware.com.
_____________________________________________________________________ Redactionele informatie of foto: Pb1799 Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 - 3663034, fax: 055 - 3602661. E-mail: PR (Influx@cs.com).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie