Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sportzaken blijft bij gemeente Hoorn

Datum nieuwsfeit: 15-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Sportzaken blijft bij gemeente

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de afdeling Sport & Recreatie onderdeel van de gemeentelijke organisatie blijft. De rapportage van het ingeschakelde adviesbureau geeft aan dat verzelfstandiging in de vorm van een koepelorganisatie forse meerkosten met zich meebrengt. Bij deze koepel zouden naast de huidige uitvoerende taken van de afdeling (met name het sportopbouwwerk en beheer/exploitatie van sportaccommodaties) ook zwembad De Waterhoorn en geïnteresseerde sportvoorzieningen zich kunnen aansluiten.

Uitgangspunt is dat verzelfstandiging geen meerkosten mag meebrengen. De rapportage geeft aan dat er substantiële meerkosten te verwachten zijn: een structurele kostenverhoging voor management en managementondersteuning en incidentele kosten in de fiscale sfeer (overdrachtsbelasting).

Een (interne) kwaliteitsmanager zal nu gaan kijken hoe de afdeling binnen de gemeentelijke organisatie verbeteringen in de bedrijfsvoering kan bereiken. Het personeel van de afdeling is van het besluit op de hoogte gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie