Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dr. H. Kremer benoemd tot hoogleraar Speciële Neurologie KUN

Datum nieuwsfeit: 15-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Dienst Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 15 oktober 1999

Dienst Communicatie

DIENSTEN EN VOORZIENINGEN Benoemingsbericht

Dr. H.P.H. Kremer benoemd tot hoogleraar op profileringsleerstoel 'Speciële Neurologie' aan de Katholieke Universiteit Nijmegen

Met ingang van 1 juli 1999 is dr. H.P.H. Kremer, universitair hoofddocent Neurodegeneratieve aandoeningen bij de afdeling Neurologie van het AZN, benoemd tot hoogleraar op de profileringleerstoel 'Speciële Neurologie' aan de Faculteit der Medische Wetenschappen.

Met het instellen van de profileringleerstoel wordt geprobeerd om de in Nijmegen ontwikkelde expertise, in het bijzonder op het gebied van Neurodegeneratieve Ziekten, verder te ontwikkelen en te versterken. Neurodegeneratieve ziekten zijn chronische, langzaam erger wordende ziektes van het centrale zenuwstelsel, zoals de ziekte van Alzheimer, Parkinson en de ziekte van Huntington, of aandoeningen van de kleine hersenen, de zogenaamde degeneratieve ataxieën.

Professor Kremer beschouwt naast het initiëren van wetenschappelijk onderzoek naar de basale ziektemechanismen, ook de topreferente patiëntenzorg en de ontwikkeling van nieuwe behandelmethodes als fundering van de leerstoel. Een van de doelen is het creëren van een Interdisciplinair Centrum Neurodegeneratieve aandoeningen, waarin verschillende vakgroepen en afdelingen binnen het AZN zullen samenwerken. De reeds bestaande, afdelingen overstijgende zorg en consultatie zal verder uitgebouwd worden. Daarbij is een coördinerende functie noodzakelijk, waarbij ontwikkeling van specialistische kennis bij verpleegkundigen en paramedici een belangrijke rol spelen. In het onderwijs aan studenten, neurologen in opleiding en huisartsen zal getracht worden het diagnostisch en therapeutisch nihilisme betreffende deze aandoeningen, zoals dat nog bij veel artsen bestaat, om te buigen in oprechte belangstelling en aandacht voor de patiënten met deze ernstige invaliderende aandoeningen.

De heer Kremer (1956) behaalde in 1980 cum laude zijn doctoraalexamen geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij volgde de opleiding klinische neurologie aan de afdeling Neurologie van het Academisch Ziekenhuis te Leiden en was van oktober 1987 tot december 1991 verbonden als junior staflid aan deze afdeling. Per 1 januari 1994 is de heer Kremer werkzaam als universitair hoofddocent Neurodegeneratieve aandoeningen bij de afdeling Neurologie van het AZN.

Als lid van diverse Blokcommissies is hij betrokken geweest bij de voorbereiding van het nieuwe curriculum Geneeskunde in Nijmegen. Verder heeft hij in Canada twee jaar onderzoek verricht naar de ziekte van Huntington. De heer Kremer is onder meer bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie en voorzitter van de medische adviesraad ADCA Vereniging Nederland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie