Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 16-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten 16 oktober 1999 tot 14.30 uur
14:35 zaterdag 16 oktober 1999

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

KERKENVELD
Aanrijding met letsel
Vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur ontstond op het Gedempte Hoofddiep een aanrijding tussen drie auto's. Een 48-jarige bestuurder uit Hollandscheveld wilde een links gelegen inrit inrijden. Achter hem reed een 27-jarige man uit Lutten, die daarvoor remde. Daar weer achter reed een 22-jarige man uit Hoogeveen die het allemaal niet op tijd zag, en tegen zijn voorligger botste. Deze schoot op zijn beurt weer door en botste tegen de voorgesorteerde auto. Een inzittende in de achterste auto, een 26-jarige vrouw uit Hoogeveen, raakte bij dit ongeval gewond, en werd met nekklachten overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis.

ROLDE
Aanrijding tussen twee motorrijders op rotonde
Vrijdagmiddag omstreeks 15.15 uur kwamen op de rotonde bij de Borgerderstraat en de Grolloerstraat twee motorrijders, vriend en vriendin, met elkaar in botsing. Ze reden bij elkaar, en de een sloeg af en de ander niet. Een van de twee, een 42-jarige vrouw uit Groningen, kwam daardoor ten val en raakte gewond aan haar knie. Ze is per ambulance overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Haar vriend, een 49-jarige man uit Groningen, bleef ongedeerd.

EMMEN
Kind op fiets tegen auto
Vrijdagavond tegen 18.30 uur fietste een bijna 7-jarige jongen uit Emmen op zijn fiets de rijbaan van de Veldlaan op, en botste daar tegen de zijkant van een passerende auto. Deze werd bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Emmen. Het jongetje liep bij de botsing een hersenschudding op en is overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

EMMEN
Automobilist onder invloed
Vrijdagnacht omstreeks 3.00 uur reed een 25-jarige man uit Emmen met zijn auto over Kolhoopstraat, terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 265, ongeveer 0,6 promille. Hij ontving een snelrechtdagvaarding.

ASSEN
Rijden tijdens ontzegging en nog meer
Vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur reed een 35-jarige man uit Assen over de Van Riebeeckstraat. Hij bleek gedronken te hebben, maar weigerde mee te werken aan een blaastest. Hij bleek een ontzegging te hebben van de rijbevoegdheid, en zijn auto was niet verzekerd. Nadat alles was afgehandeld bleek hij nog 7 dagen hechtenis te goed te hebben. Die kan hij de komende week direct ondergaan.

ASSEN
Auto-inbraak
Vrijdagmiddag ontdekte een 27-jarige vrouw uit Gieten dat in haar auto was ingebroken. Deze stond geparkeerd op het Stationsplein in Assen. Een ruit was opengebroken. Uit de auto is de radio-cdspeler weggenomen, ongeveer 15 cd's en een tennisracket.

MEPPEL
Woninginbraak
Vrijdagmiddag is tussen 16.00 en 17.00 uur een inbraak gepleegd in een woning aan de Bankastraat. De daders kwamen binnen door op de container te klimmen en via het platte dak door een openstaand raam binnen te gaan. Uit de woning zijn twee videorecorders gestolen, twee fotocamera's, een spelcomputer, en de sleutels van twee auto's.

COEVORDEN
Inbraak verzorgingshuis
Vrijdagnacht is ingebroken in een verzorgingshuis aan de Eendrachtstraat. Om binnen te komen is een ruit uit de kantinedeur gehaald. In het pand is een kluis opengebroken. Deze kluis bevat alleen gegevensdragers. Het is niet bekend wat er is weggenomen.

MEPPEL
Winkeldiefstal
Vrijdagmiddag rond 15.15 uur werd een 14-jarige jongen uit Meppel betrapt bij de diefstal van een T-shirt. Dat gebeurde in een winkel aan De Swaenenborgh. Nadat hij was aangehouden bleek hij bij nog drie andere winkels in Meppel spullen te hebben gestolen, met een totale waarde van ongeveer 75 gulden.

ASSEN
Winkeldiefstal
Vrijdagmiddag, eveneens rond 15.15 uur, werd in een winkel aan de Noordersingel een 15-jarige jongen betrap bij de diefstal van een paar stukken chocola. Omdat het voor hem de tweede keer binnen een jaar is, dat hij is betrapt, wordt proces-verbaal opgemaakt, en komt hij niet voor HALT in aanmerking.

ASSEN
Man door het lint
Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding over een man die met zijn auto moedwillig op een geparkeerde auto in zou rijden aan de Spiekerlanden. Onderweg naar deze melding kwamen politiemensen de vermoedelijke dader, met een beschadigde auto, tegen. De auto werd aan de kant gezet. De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol, waarna hij werd aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Nadat de man was afgevoerd naar het bureau bleek dat dit de man was die tegen de geparkeerde auto was gereden. Het bleek te gaan om problemen in de relationele sfeer. Hij was op de Spiekerlanden diverse keren bewust tegen de auto van zijn ex gereden, en had daarmee de nodige schade aangericht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en de auto is in beslag genomen. De man weigerde mee te werken aan een ademtest.

ASSEN
Vernielingen wielerbaan; 9 verdachten aangehouden Vrijdagavond omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding van vernielingen bij de Wielerbaan aan de Stadsbroek. Ter plekke bleken diverse vernielingen te zijn aangericht, onder andere aan een regenpijp, rolluik, bloembakken, en diverse ruiten. Na een zoektocht in de directe omgeving werden in totaal 9 jeugdigen aangetroffen, die werden aangehouden. Bij de zoekactie werd een diensthond ingezet, waardoor vluchten niet aantrekkelijk bleek. Alle aangetroffen verdachten bleven op hun plaats, en konden worden aangehouden. Het gaat om zes jongens, 4 uit Assen, 1 uit Vries en 1 uit Stadskanaal, tussen de 16 en 19 jaar, en 3 meisjes van 15 en 16 jaar uit Assen en Bovensmilde. Uit de verhoren moet blijken wat ieders aandeel is, en vervolgens zal proces-verbaal worden opgemaakt.

EMMEN
Man beroofd
Woensdagavond tussen 20.45 en 21.00 uur is een 34-jarige man uit Emmen beroofd. Dat gebeurde op het fietspad tussen de Noordbargerstraat en de Brinkenweg, in het bosje tegenover de benzinepomp. De man fietste richting Bargeres, en kwam langs 3 jongens die daar liepen. Nadat hij ze was gepasseerd, voelde hij dat het achterwiel van zijn fiets werd opgetild, en hij kwam daardoor te vallen. Meteen daarna voelde hij een harde klap op zijn achterhoofd, en hij raakte daardoor even 'weg'. Toen hij kort daarna weer bijkwam, merkte hij dat zijn portemonnee uit zijn achterzak was gestolen. In de portemonnee zat een geldbedrag van ruim 100 gulden. De man deed ruim een dag later pas aangifte bij de politie. Daarbij gaf hij aan dat er mensen moeten zijn geweest die iets gezien hebben. De politie vraagt daarom of eventuele getuigen zich willen melden.

MEPPEL
Diefstal glas uit buitenspiegels
Twee autobezitters deden aangifte van diefstal van het glas uit de buitenspiegels van hun auto. Een 46-jarige man uit Ruinerwold, die zijn auto had geparkeerd op de Grote Akkerstraat, en een 53-jarige vrouw uit Staphorst, wiens auto stond op de Zuiderlaan.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie