Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 16-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten 16 oktober 1999 tot 14.30 uur
14:35 zaterdag 16 oktober 1999

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

KERKENVELD
Aanrijding met letsel
Vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur ontstond op het Gedempte Hoofddiep een aanrijding tussen drie auto's. Een 48-jarige bestuurder uit Hollandscheveld wilde een links gelegen inrit inrijden. Achter hem reed een 27-jarige man uit Lutten, die daarvoor remde. Daar weer achter reed een 22-jarige man uit Hoogeveen die het allemaal niet op tijd zag, en tegen zijn voorligger botste. Deze schoot op zijn beurt weer door en botste tegen de voorgesorteerde auto. Een inzittende in de achterste auto, een 26-jarige vrouw uit Hoogeveen, raakte bij dit ongeval gewond, en werd met nekklachten overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis.

ROLDE
Aanrijding tussen twee motorrijders op rotonde
Vrijdagmiddag omstreeks 15.15 uur kwamen op de rotonde bij de Borgerderstraat en de Grolloerstraat twee motorrijders, vriend en vriendin, met elkaar in botsing. Ze reden bij elkaar, en de een sloeg af en de ander niet. Een van de twee, een 42-jarige vrouw uit Groningen, kwam daardoor ten val en raakte gewond aan haar knie. Ze is per ambulance overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Haar vriend, een 49-jarige man uit Groningen, bleef ongedeerd.

EMMEN
Kind op fiets tegen auto
Vrijdagavond tegen 18.30 uur fietste een bijna 7-jarige jongen uit Emmen op zijn fiets de rijbaan van de Veldlaan op, en botste daar tegen de zijkant van een passerende auto. Deze werd bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Emmen. Het jongetje liep bij de botsing een hersenschudding op en is overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

EMMEN
Automobilist onder invloed
Vrijdagnacht omstreeks 3.00 uur reed een 25-jarige man uit Emmen met zijn auto over Kolhoopstraat, terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 265, ongeveer 0,6 promille. Hij ontving een snelrechtdagvaarding.

ASSEN
Rijden tijdens ontzegging en nog meer
Vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur reed een 35-jarige man uit Assen over de Van Riebeeckstraat. Hij bleek gedronken te hebben, maar weigerde mee te werken aan een blaastest. Hij bleek een ontzegging te hebben van de rijbevoegdheid, en zijn auto was niet verzekerd. Nadat alles was afgehandeld bleek hij nog 7 dagen hechtenis te goed te hebben. Die kan hij de komende week direct ondergaan.

ASSEN
Auto-inbraak
Vrijdagmiddag ontdekte een 27-jarige vrouw uit Gieten dat in haar auto was ingebroken. Deze stond geparkeerd op het Stationsplein in Assen. Een ruit was opengebroken. Uit de auto is de radio-cdspeler weggenomen, ongeveer 15 cd's en een tennisracket.

MEPPEL
Woninginbraak
Vrijdagmiddag is tussen 16.00 en 17.00 uur een inbraak gepleegd in een woning aan de Bankastraat. De daders kwamen binnen door op de container te klimmen en via het platte dak door een openstaand raam binnen te gaan. Uit de woning zijn twee videorecorders gestolen, twee fotocamera's, een spelcomputer, en de sleutels van twee auto's.

COEVORDEN
Inbraak verzorgingshuis
Vrijdagnacht is ingebroken in een verzorgingshuis aan de Eendrachtstraat. Om binnen te komen is een ruit uit de kantinedeur gehaald. In het pand is een kluis opengebroken. Deze kluis bevat alleen gegevensdragers. Het is niet bekend wat er is weggenomen.

MEPPEL
Winkeldiefstal
Vrijdagmiddag rond 15.15 uur werd een 14-jarige jongen uit Meppel betrapt bij de diefstal van een T-shirt. Dat gebeurde in een winkel aan De Swaenenborgh. Nadat hij was aangehouden bleek hij bij nog drie andere winkels in Meppel spullen te hebben gestolen, met een totale waarde van ongeveer 75 gulden.

ASSEN
Winkeldiefstal
Vrijdagmiddag, eveneens rond 15.15 uur, werd in een winkel aan de Noordersingel een 15-jarige jongen betrap bij de diefstal van een paar stukken chocola. Omdat het voor hem de tweede keer binnen een jaar is, dat hij is betrapt, wordt proces-verbaal opgemaakt, en komt hij niet voor HALT in aanmerking.

ASSEN
Man door het lint
Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding over een man die met zijn auto moedwillig op een geparkeerde auto in zou rijden aan de Spiekerlanden. Onderweg naar deze melding kwamen politiemensen de vermoedelijke dader, met een beschadigde auto, tegen. De auto werd aan de kant gezet. De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol, waarna hij werd aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Nadat de man was afgevoerd naar het bureau bleek dat dit de man was die tegen de geparkeerde auto was gereden. Het bleek te gaan om problemen in de relationele sfeer. Hij was op de Spiekerlanden diverse keren bewust tegen de auto van zijn ex gereden, en had daarmee de nodige schade aangericht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en de auto is in beslag genomen. De man weigerde mee te werken aan een ademtest.

ASSEN
Vernielingen wielerbaan; 9 verdachten aangehouden Vrijdagavond omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding van vernielingen bij de Wielerbaan aan de Stadsbroek. Ter plekke bleken diverse vernielingen te zijn aangericht, onder andere aan een regenpijp, rolluik, bloembakken, en diverse ruiten. Na een zoektocht in de directe omgeving werden in totaal 9 jeugdigen aangetroffen, die werden aangehouden. Bij de zoekactie werd een diensthond ingezet, waardoor vluchten niet aantrekkelijk bleek. Alle aangetroffen verdachten bleven op hun plaats, en konden worden aangehouden. Het gaat om zes jongens, 4 uit Assen, 1 uit Vries en 1 uit Stadskanaal, tussen de 16 en 19 jaar, en 3 meisjes van 15 en 16 jaar uit Assen en Bovensmilde. Uit de verhoren moet blijken wat ieders aandeel is, en vervolgens zal proces-verbaal worden opgemaakt.

EMMEN
Man beroofd
Woensdagavond tussen 20.45 en 21.00 uur is een 34-jarige man uit Emmen beroofd. Dat gebeurde op het fietspad tussen de Noordbargerstraat en de Brinkenweg, in het bosje tegenover de benzinepomp. De man fietste richting Bargeres, en kwam langs 3 jongens die daar liepen. Nadat hij ze was gepasseerd, voelde hij dat het achterwiel van zijn fiets werd opgetild, en hij kwam daardoor te vallen. Meteen daarna voelde hij een harde klap op zijn achterhoofd, en hij raakte daardoor even 'weg'. Toen hij kort daarna weer bijkwam, merkte hij dat zijn portemonnee uit zijn achterzak was gestolen. In de portemonnee zat een geldbedrag van ruim 100 gulden. De man deed ruim een dag later pas aangifte bij de politie. Daarbij gaf hij aan dat er mensen moeten zijn geweest die iets gezien hebben. De politie vraagt daarom of eventuele getuigen zich willen melden.

MEPPEL
Diefstal glas uit buitenspiegels
Twee autobezitters deden aangifte van diefstal van het glas uit de buitenspiegels van hun auto. Een 46-jarige man uit Ruinerwold, die zijn auto had geparkeerd op de Grote Akkerstraat, en een 53-jarige vrouw uit Staphorst, wiens auto stond op de Zuiderlaan.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...