Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring EU inzake Pakistan

Datum nieuwsfeit: 16-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Europese Raad van Tampere : VERKLARING INZAKE PAKISTAN

Brussels (16-10-1999) -Nr. 00164/2/99


(16.10)

SN 164/2/99 REV 2

(OR. en)

Europese Raad van Tampere

16 oktober 1999

VERKLARING INZAKE PAKISTAN

De EU is ernstig bezorgd over de ontwikkelingen in Pakistan en veroordeelt het recente optreden van het Pakistaanse leger. De EU is met name geschokt door de uitroeping van de noodtoestand, de opschorting van de grondwet en de democratische structuren en berichten over de arrestatie van ministers van de regering. De EU doet een beroep op het leger om de veiligheid en de wettelijke rechten van de gearresteerden te garanderen en hen onverwijld vrij te laten.

Het onmiddellijk herstel van de democratie en de rechtsstaat is van essentieel belang. Alleen zo worden de belangen van het Pakistaanse volk optimaal gediend en kan de stabiliteit van Pakistan en de hele regio in stand gehouden worden. In dit verband onderstreept de EU dat de dialoog tussen Pakistan en India moet worden voortgezet om een eind te maken aan de spanningen op het subcontinent. Uit de recente gebeurtenissen blijkt eens te meer hoe belangrijk het is dat zowel Pakistan als India zich houden aan de wereldwijde non-proliferatieregeling.

De EU is ervan overtuigd dat Pakistan een stabiele en democratische regering nodig heeft. Zij verlangt ook van zo'n regering dat die het economisch hervormingsprogramma verder uitvoert, en indien de omstandigheden voor zo'n programma niet aanwezig zijn, mag geen verdere kredietverlening door internationale financiële instellingen plaatsvinden. De Raad van de EU zal tijdens zijn volgende zitting in november eventuele verdere maatregelen in overweging nemen, onder andere met betrekking tot de toekomstige ontwikkelingsbijstand.

_______________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie