Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toon van de Haterd besluit seizoen met twee podiumplaatsen

Datum nieuwsfeit: 17-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT t.a.v. de (auto)sportredactie
Toon van de Haterd besluit seizoen met twee podiumplaatsen

Zandvoort/Geffen/Drunen, 17 oktober 1999 - De beslissende races van het Libertel DTCC zijn zeer voorspoedig verlopen voor Toon van de Haterd uit Geffen. De kopman van het Hadegro Racing Team besloot het seizoen met twee derde plaatsen algemeen en twee overwinningen in de Privateers Cup. Bovendien verbeterde Toon het baanrecord van het Libertel DTCC op het Circuit Park Zandvoort.
De trainingen verliepen voorspoedig voor Toon van de Haterd. Hij reed twee keer de vierde tijd met zijn Honda Integra R, goed voor de vierde startpositie in de beide races. Hans de Groot kampte in de vrije training met een kapotte motor, waardoor hij noodgedwongen de kwalificatietrainingen op zaterdag moest gebruiken om een nieuwe motor in te rijden. Het resultaat: een 25ste (eerste training) en negentiende trainingstijd.
In de eerste race van het weekeinde behield Van de Haterd bij de start zijn vierde plaats, in de tweede ronde zag hij vervolgens kans om de derde positie van Rob Karst over te nemen. De resterende zes ronden stond Toon onder zware druk van Karst, maar de ervaren coureur liet zich niet tot een foutje verleiden en beëindigde de race als derde algemeen en als beste ‘privateer’. Bovendien stelde hij het ronderecord scherper! Hans de Groot beschadigde zijn Honda Integra R toen hij samen met Jan-Joris Verheul hard van de baan ging. Bij de start van de tweede race verruilde Toon van de Haterd zijn vierde positie meteen voor de derde plaats, een positie die hij tot op de finishlijn wist vast te houden. Ook dit keer won hij de strijd in de Privateers Cup. "Dit is een mooie afsluiting van ons eerste seizoen in het Libertel DTCC. Na dit leerjaar gaan we ons voorbereiden op het seizoen 2000, waarin we een serieuze gooi naar de titel willen doen", aldus Van de Haterd. "Volgend seizoen komen we in ieder geval met twee toprijders uit in het Libertel DTCC", onthulde teameigenaar Hans de Groot. "In principe zullen we ook een derde Honda Integra R in het kampioenschap inzetten." De succesvolle samenwerking met preperateur BK Motorsport van Bas van Kuppeveld wordt voortgezet.
Uitslag twaalfde race Libertel DTCC (onder voorbehoud):
1. Cor Euser (BMW 320i E46), 8 ronden in 15:33.622; 2. Sandor van Es (BMW 320i E46), op 0.529; 3. Toon van de Haterd (Honda Integra R), op
3.346.
Uitslag dertiende race Libertel DTCC (onder voorbehoud):
1. Cor Euser (BMW 320i E46), 13 ronden in 25:27.449; 2. Sandor van Es (BMW 320i E46), op 0.510; 3. Toon van de Haterd (Honda Integra R), op 12.622.
Eindstand na dertien races (onder voorbehoud): 1. Cor Euser 188; 2. Frans Verschuur 148; 3. Allard Kalff 146; 10. Toon van de Haterd 88; 21. Hans de Groot 9.
Hadegro Racing Team op Internet: www.hadegro.nl.
Voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie