Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening Regionaal Overslag Station Midden Limburg

Datum nieuwsfeit: 18-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert


28 september 1999
HUISHOUDELIJKE APPARATEN NAAR HET REGIONAAL OVERSLAG STATION (ROS)

In Weert wordt voor geheel Midden-Limburg met ingang van 18 oktober
a.s. een Regionaal Overslag Station (ROS) geopend. Een ROS is een overslagstation voor het wit- en bruingoed (huishoudelijke apparaten bijv. televisies, koelkasten, mixers, föhns, computers, magnetrons, scheerapparaten, geisers, etc.). In het ROS wordt het wit- en bruingoed gesorteerd. Daarna wordt het op- en overgeslagen, zodat het wit- en bruingoed op een verantwoorde, milieuvriendelijke manier wordt afgevoerd. Het kan dan op erkende lokaties verder worden verwerkt. Particulieren en bedrijven uit heel Midden-Limburg kunnen hun afgedankte apparaten vanaf 18 oktober bij het ROS aan de Graafschap Hornelaan kwijt. De apparaten kunnen daar gratis worden ingeleverd.

Gemeenten hebben volgens de Wet Milieubeheer een zorgplicht voor huishoudelijk afval. Het Besluit verwijdering Wit- en Bruingoed verplicht de gemeente tot gescheiden inzameling hiervan. Het is dus niet langer toegestaan dat wit- en bruingoed op de stortplaats of in de verbrandingsoven verdwijnt. Het doel van het besluit is het stimuleren van het hergebruik van afgedankt wit- en bruingoed. Het afleveren van het wit- en bruingoed op het ROS kan door iedereen, dus zowel particulieren als bedrijven. De aflevering moet wel compleet zijn anders kan deze op het ROS worden geweigerd (dus zonder stofzuigerzak, zonder vet/olie, maar mèt de meest belangrijke bestanddelen nog aanwezig). Het inleveren is gratis. Overigens kunnen burgers een afgedankt apparaat ook gratis bij de winkelier inleveren als ze een nieuw, soortgelijk apparaat kopen. Koopt de burger geen nieuw product, dan kan het afgedankte apparaat worden ingeleverd bij de gemeente.

Er wordt momenteel onderzocht of er in het ROS een reparatiebedrijf opgezet kan worden. Dit zou het wit- en bruingoed kunnen repareren, waarna het ter plekke te koop kan worden aangeboden. Daarover wordt men in een later stadium geïnformeerd.
Een complete lijst met af te geven wit- en bruingoed kan in het Infocentrum van de gemeente Weert in de hal van het stadhuis worden opgehaald.

Het ROS is voor Midden-Limburg gesitueerd in Weert op de Graafschap Hornelaan 200, hetzelfde adres als de milieustraat. Het ROS heeft echter ruimere openingstijden (zie schema). Als de milieustraat dicht is kunnen spullen voor het ROS bij de poort worden afgegeven. Buiten de openingstijden van de milieustraat worden andere spullen dan bruin- en witgoed dus niet geaccepteerd!
Vragen over het ROS kunnen gesteld worden tijdens de openingstijden op het ROS zelf. Telefonisch kunnen vragen gesteld worden bij de servicelijn Gemeentewerken. Telefoonnummer (0495)575275.

OPENINGSTIJDEN ROS
maandag 9.00 - 16.00 uur
dinsdag 9.00 - 16.00 uur
woensdag 9.00 - 16.00 uur
donderdag 9.00 - 16.00 uur
vrijdag 9.00 - 17.00 uur
zaterdag 9.00 - 15.00 uur
zondag gesloten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie