Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrachtauto met illegalen onderschept in Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 18-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Nieuwegein 10/18/99

Mensensmokkel/
Nieuwegein, 18 oktober 1999.

Vrachtauto met illegale vreemdelingen.

Op zondagavond 17 oktober omstreeks 18.35 uur stond een uit Bulgarije afkomstige vrachtwagen geparkeerd op de Structuurbaan in Nieuwegein. Voorbijgangers hoorden stemmen uit de laadruimte komen. De politie werd gewaarschuwd. Die kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in.

Bij de vrachtwagen werden 2 personen aangetroffen. Zij verklaarden de chauffeurs van de vrachtwagen te zijn. Het betrof een 49-jarige en een 45-jarige Bulgaar.

De politie trof in de laadruimte nog eens 22 personen aan. Zij zaten verstopt achter pallets en kisten met goederen. Het ging om 19 mannen en 3 vrouwen. Zij hadden geen identiteitsbewijs bij zich en konden niet aantonen waar ze vandaan kwamen.

Alle 24 personen werden aangehouden en met een bus overgebracht naar het politiebureau in Utrecht. De Vreemdelingendienst stelt een onderzoek in naar de identiteit van de aangehouden personen en de omstandigheden waaronder zij in Nederland zijn terecht gekomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie