Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ahold concentreert Azië activiteiten in Thailand en Maleisië

Datum nieuwsfeit: 18-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

18 oktober 1999 075 ? 659 57 20

Ahold concentreert Azië activiteiten in Thailand en Maleisië

Winkels in China en Singapore verkocht

Zaandam, 18 oktober 1999 ? Koninklijke Ahold heeft zijn activiteiten in Azië nieuw gestructureerd. De aandacht wordt uitsluitend gericht op Thailand en Maleisië, waar de onderneming al sterke posities heeft en verdere groei kan realiseren. Ahold?s verliesgevende activiteiten in China en Singapore zijn verkocht aan respectievelijk de lokale partner in China en Dairy Farm International.

De joint-ventures van Ahold in Thailand en Maleisië waren al goed voor 80% van de omzet in Azië. Allan Noddle, lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Ahold en verantwoordelijk voor Azië, zei in een commentaar: ?Ahold heeft besloten om in de Aziatische regio te blijven, als een goed rendement realiseerbaar is. Onze joint-venture activiteiten in Thailand en Maleisië hebben getoond dat zij hiertoe in staat zijn, ook onder economisch moeilijke omstandigheden. Door de verkoop van onze activiteiten in China en Singapore zijn we nu in een veel betere positie om onze doelstellingen in Azië te realiseren.?

Noddle gaf drie redenen voor de desinvesteringen: ?Het geringe volume van de Chinese operatie (omzet NLG 90 miljoen) en Singapore (omzet NLG 160 miljoen), onvoldoende schaalgrootte-voordelen en de noodzaak om verdere aanzienlijke investeringen te doen, met name in China. Wij hebben besloten zulke investeringen niet te doen, omdat we een beter rendement kunnen realiseren uit de groei van onze activiteiten in Thailand en Maleisië.We kunnen ons nu concentreren op de twee beste Ahold markten in de regio.? Ondertussen heeft Ahold het regionale kantoor in Singapore verder afgebouwd. De onderneming heeft 40 Tops supermarkten in Bangkok/Thailand met een omzet van NLG 600 miljoen. De supermarkten in Maleisië hebben een gezamenlijke omzet van NLG 240 miljoen.

Ahold Public Relations, tel: (075) 659 57 20
Buiten kantoortijden: Hans Gobes: (06) 55 82 22 98; Jan Hol: (06) 22 93 31 37

Persberichten van Ahold kunnen informatie bevatten met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen.
De uiteindelijke resultaten van de onderneming kunnen verschillen van de voorbeschouwende verklaringen, omdat ze beïnvloed kunnen worden door factoren, die buiten de controle van de onderneming vallen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie