Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bloor vergelijkt Linux met Windows NT

Datum nieuwsfeit: 18-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht, 18 oktober 1999

BLOOR VERGELIJKT LINUX MET WINDOWS NT

In een compact vergelijkend onderzoek naar de merites van de twee populaire server besturingssystemen Linux en Windows NT komt het onafhankelijke IT-onderzoeksbureau Bloor Research tot de conclusie dat Linux een aantal belangrijke voordelen biedt ten opzichte van het Microsoft-product.

De twee besturingssystemen zijn geanalyseerd en onderling vergeleken op de volgende hoofdpunten:


· Value for money

· Tevredenheid van gebruikers

· Beschikbaarheid van applicaties

· Interoperabiliteit

· Schaalbaarheid

· Beschikbaarheid

· Ondersteuning door hardware leveranciers

· Operationele features

· Operationele functionaliteit

Linux springt er volgens Bloor vooral uit op de punten 'value for money', tevredenheid van gebruikers en beschikbaarheid. Op het terrein van de beschikbaarheid van applicaties scoort Windows NT duidelijk beter. Op de overige beoordelingspunten hangt de voorkeur sterk af van de wijze van inzet van het besturingssysteem. In het 30 pagina's tellende onderzoek worden deze punten uitgebreid toegelicht.

Bloor komt tot de conclusie dat geen van beide besturingssystemen geschikt is om in te zetten als 'enterprise server platform'. De schaalbaarheid en beschikbaarheid van beide systemen is hiervoor onder de maat.

Het onderzoek van Bloor Research is gebaseerd op een testperiode van een jaar, waarin beide server platformen naast elkaar hebben gedraaid onder praktijkomstandigheden. Bovendien heeft Bloor een groot aantal relaties gevraagd naar hun ervaringen met beide systemen.

Het onderzoek is in het Nederlands en elektronisch beschikbaar in PDF-formaat. Journalisten kunnen gratis een recensie exemplaar aanvragen bij Bloor Research Nederland, liefst per fax (020 670 6278) of per e-mail (mailto:pr@bloor.nl).

BLOOR RESEARCH NEDERLAND, Postbus 94520, 1090 GM A'dam, tel 020 670 6275, fax 020 670 6278, web www.bloor.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie